Teknoloji

X’te artık bazı gönderilere sadece X Premium aboneleri yanıt verebilecek

elon musk twitter x social media

Hâlâ akıllardan çıkmayan adıyla Twitter, ancak resmi yeni adıyla X‘te Elon Musk dönemindeki yeniliklere bir yenisi daha eklendi. Artık kullanıcılar “onaylanmamış” hesapların gönderilerine yanıt vermesini engelleyebilecek. Kısacası dileyenler paylaşımlarına sadece platforma para ödeyen kullanıcılardan yanıt alabilecek. Burada tercihin gönderi sahibine ait olduğunu vurgulamakta fayda var.

Elon Musk, bundan yaklaşık 11 ay önce o dönemki adıyla Twitter Blue abonesi olanlara hesaplarını onaylatma imkanını sunmuştu. Böylelikle aylık 150 TL ödeyen herkes hesaplarına mavi tik ekleme şansını kazanmıştı. Mavi tik dağıtımının para karşılığında yapılmasıyla birlikte platformda yanlış ve yanıltıcı bilgilerin yayılımı hız kazanırken, onaylanmamış hesapların bu bilgilerle mücadelesi de zorlaşmıştı.

Yanıtların ödeme, telefon numarası ve hatta devlet kimliğiyle doğrulanan hesaplarla sınırlandırılmasının tacizi, trollemeyi ve yanlış bilgilendirmeyi azaltabileceğine dair bir tez de kısa süre önce gündeme gelmişti. Ancak Premium hesap sahiplerinin yanlış bilgi dolaşımındaki etkisinin ortaya çıkmasıyla birlikte bu tezin çürümesi pek zor olmamıştı.

x

X kaliteyi artırmak yerine kasasını doldurmaya odaklanıyor

X zaten bir süredir onaylanmış hesaplardan gelen yanıtlara öncelik veriyor. Bu yeni özellik, paylaşımların tamamen mavi tikli hesaplara özel olmasını mümkün kılıyor. Yapılan değişikliğin kaliteyi artırmaktan ziyade şirketin nakit kaynaklarını çeşitlendirmeye ve kasasını doldurmaya yönelik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER