Teknoloji

X’in genel merkezinin tepesine yerleştirilen dev logo söküldü

x logo

Twitter’ın adı geçtiğimiz hafta itibarıyla X olarak değiştirilmiş ve bu değişimin bir parçası olarak logo da yenilenmişti. Bu değişimin bir parçası olarak şirketin genel merkezinin tepesine de dev bir X logosu yerleştirilmişti. Bu ışıklı logonun ömrü fazla uzun olmadı. Binanın yakınlarında yaşayanların şikayetleri üzerine alelacele dikilen ve kum torbalarıyla desteklenen logo söküldü.

San Francisco şehir yönetiminin şikayet dilekçesine göre, Twitter çatıya çıkmaya çalışan müfettişlerin çatıya erişimini defalarca engelledi. Şirket, logonun bir etkinlik için binanın tepesine geçici olarak yerleştirildiğini savundu.

San Francisco Bina Teftiş ve Şehir Planlama Departmanı iletişim direktörü Patrick Hannan, The Verge’e bir e-posta ile Twitter’ın genel merkezinin bulunduğu binanın sahibine bir ihlal bildirimi gönderildiğini açıkladı. Hannan, “Departmanın hafta sonu Yapı Denetimi ve Şehir Planlama Müdürlüğü, izin verilmeyen yapıyla ilgili, yapısal güvenliği ve aydınlatmasıyla ilgili endişeler de dahil olmak üzere 24 şikayet aldı” ifadelerini kullandı.

Hannan, logonun sökülmesi için de herhangi bir izin alınmadığını; ancak güvenlik kaygıları nedeniyle yapı yıkıldıktan sonra da bu tarz izinlerin alınabileceğini sözlerine ekledi. Departmanın şirkete “yapının kurulması ve kaldırılması için inşaat ruhsatı” ile teftiş ve inceleme masraflarının karşılanması amacıyla para cezası vereceği de açıklandı.

X yeni logo arayışına devam ediyor

Hafta sonu boyunca paylaşılan videolarda ışıklı logonun nasıl parladığını görmek mümkün oldu. Başka bir video ise binanın yan tarafındaki Twitter logosunun kaldırılma işleminin tamamlandığı görülüyor.

Twitter’ın daha doğrusu yeni adıyla X’in sahibi Elon Musk, yeni logonun da geçici olduğunu belirtiyor. Şirketin eski kuş logosunun yerini alacak daha kalıcı bir çözüm için çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Ancak sık sık karar değiştiren Musk’ın yine böyle bir şey yapması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER