Manşetler

X’in yeni “Bot Değilim” programı ile web üzerinden kaydolanlardan yıllık 1 dolar istiyor

elon musk twitter x social media

Daha önce Twitter olarak bilinen X, Yeni Zelanda ve Filipinler üzerinden web sitesi aracılığıyla kayıt olmak isteyenlerden yıllık 1 dolarlık bir ücret talep ediyor. Bu abonelik, “Bot Değilim” olarak adlandırılan programının bir parçası olarak bu iki ülkede başlatılıyor ve platformun spam, manipülasyon ve bot aktivitesini azaltma çabalarını daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yeni Zelanda ve Filipinler’deki yeni web kullanıcıları, hesaplarını bir telefon numarası ile doğrulamak zorunda kalacaklar. Fortune, X’in duyurusu canlıya geçmeden kısa bir süre önce Musk’ın yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar talep edeceğini ilk kez bildirdi. X’in paylaşımı, yeni 1 dolarlık aboneliğin sadece web üzerinden katılan yeni kullanıcılar için neden geçerli olduğunu ve Bot Değilim’in neden sadece iki ülkede devreye alındığını açıklamıyor.

Tahminen, X bu bölgelerden diğerlerinden daha fazla bot aktivitesi gördü ve web sitesi üzerinden bir sürü sahte hesap oluşturmanın çok daha kolay olduğunu düşündü. X’in belirttiği gibi, “Abone olmayı reddeden yeni kullanıcılar yalnızca ‘salt okuma’ eylemleri gerçekleştirebilecekler,” yani gönderileri görüntüleyip videoları izleyebilecekler.

Karışık bir şekilde, “Bot Değilim” şart ve koşulları, insanların X’in iOS ve Android uygulamalarından da abone olabileceklerini belirtiyor, ancak X’in yardım merkezindeki ana gönderi yalnızca web’i belirtiyor. Elon Musk da, bugün yayınladığı bir gönderide aylık 1 dolar ücretli ek programın varlığını doğruladı.

X’in ana abonelik seçenekleri

Bu yeni program, X’in ayda 8 dolarlık (Türkiye’de 150 TL) ana Premium aboneliğine ek olarak geliyor. Musk, Twitter’ı devralmasının başlangıcından itibaren ücretlendirmenin bot ordularını engelleyeceğini düşündüğünü belirtti, ancak çok, çok küçük bir kullanıcı yüzdesinin hizmet için ödeme yaptığı tahmin ediliyor.

Bu arada X, platform üzerinde geçirilen zamanın şimdiye kadar hiçbir zaman bu kadar yüksek olmadığını belirterek övünüyor.

X, aylık, yıllık ve kurumsal olmak üzere farklı abonelik seçenekleri sunuyor. Aylık plan, esnek bir seçenek olarak her zaman iptal edilebilirken, yıllık plan, tüm yıl boyunca güncel kalmayı sağlayan indirimli bir plan olarak öne çıkıyor. Kurumsal plan ise ekipleri iç konuşma konusunda bilgilendiriyor. Ödeme seçenekleri arasında kredi kartı, Apple Pay ve Google Pay bulunuyor.

Özetle, X platformu, bot aktivitesini ve platform manipülasyonunu azaltmayı amaçlayan yeni “Bot Değilim” programını Yeni Zelanda ve Filipinler’deki kullanıcılar için devreye alıyor. Bu program, web üzerinden katılan yeni kullanıcılar için yıllık 1 dolarlık bir ücret getiriyor ve kullanıcıların hesaplarını bir telefon numarası ile doğrulamalarını gerektiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER