Manşetler

WWDC 2021 duyuruları ve yeniliklere geliştiriciler açısından bakış [Video]

wwdc 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WWDC 2021 ile birlikte son üç gündür yoğun bir Apple haber ve içerik bombardımanı var. Aslında önümüzdeki yaz boyunca ve sonbaharda da bu durum devam edecek gibi görünüyor. Apple iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinin son sürümlerinin ön gösterimini yaparak, aslında yeni iPhone modellerine kadar sürecek olan bir maratonu da başlatmış oldu. WWDC 2021’de duyurulan, işletim sistemlerine getirilen yenilikleri Teknoblog.com’da haberlerimizle aktardık ve çeşitli içeriklerle de aktarmaya devam ediyoruz. Peki, geliştiriciler açısından yenilikler ne anlam ifade ediyor?

TurkishKit kurucusu Emirhan Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz bir saate yakın uzunluktaki sohbette hem Apple’ın WWDC 2021 duyurularını konuştuk hem de bunlarla ilgili olarak deneyimli bir geliştirici olan Emirhan’ın görüşlerini aldık. Öte yandan Emirhan, WWDC 2021’deki geliştirici odaklı duyurular ve bunların kendileri açısından nelere kapı açacağı konusunda bilgiler verdi.

Söylediğimiz gibi, bir saate yakın bir sohbet gerçekleştirdik ve aslında zaman kısıtlaması olmazsa sohbet saatler sürebilirdi. Çünkü konuşacak çok fazla konu var ve lâf lâfı açtıkça açıyor. Yukarıdaki video penceresi aracılığıyla bu keyifli sohbeti izleyebilirsiniz. Ayrıca Teknoblog Podcast kanallarına da bu keyifli sohbeti kısa bir süre içinde yükleyeceğiz. O zaman ses bağlantısını da bu sayfa üzerinden paylaşacağız.

TurkishKit lise ve üniversite öğrencilerinin kodlama ve yazılımcılığa giriş konusunda onlara büyük katkıda bulunuyor. Web sitelerini ziyaret etmenizi ve başarı hikâyelerine göz atmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER