Teknoloji

WWDC 2018’in tarihiyle ilgili bir ipucu var

apple tim cook
tim cook wwdc 2018
Tim Cook, WWDC 2017 – Görsel: Apple

Apple geleneksel WWDC, yani Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı etkinliği her yıl haziran ayında düzenleniyor. Apple bu etkinlikte en son yazılım ürünlerini, bazen de en yeni donanımlarını tanıtıyor. Apple, bu etkinliğin her yıl, haziran ayının hangi haftasında düzenleneceği noktasında epey gizemli bir tavır sergiliyor. Etkinliğin tarihini ancak birkaç hafta önce, biletleri satmaya başlayacağı zamanın hemen öncesinde açıklıyor. Ancak bu yıl, sürpriz biraz daha erken bir tarihte ortaya dökülmüş olabilir.

MacRumors‘ın haberine göre, konuyla yakından ilgili bir kaynak, etkinliğin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da San Jose’deki McEnery Kongre Merkezi’nde düzenleneceğini doğruladı. Bu, çok da sürpriz sayılmaz, çünkü Apple etkinliklerini her yıl aynı mekanlarda düzenlemeyi sever. Geçen yıla kadar Apple, on dört yıl boyunca WWDC’yi San Francisco’da bulunan Moscone Center binasında gerçekleştirmişti.

McEnery Kongre Merkezi haziran ayının her haftasında dolu görünüyor, yalnızca 4 Haziran ile 10 Haziran arası boş görünüyor. WWDC tüm bir hafta boyunca devam ediyor. İlk gününde açılış konuşması etkinliği düzenleniyor.

Tabii ki, henüz hiçbir şey kesinlik kazanmış değil. Etkinliğin başlamasına aylar var, bu da Apple’a planlarını yeniden düzenlemesi için yeteri kadar zaman tanıyor.

WWDC 2018’de beklenen yenilikler arasında iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 ve macOS 10.14 bulunuyor. Apple, bu etkinlikte geçen yıl olduğu gibi yine yeni donanımların duyurusunu gerçekleştirebilir.

Geçen yıl bir WWDC etkinliği açısından epey sıra dışı olmuştu. iMac Pro, HomePod ve 10.5 inç iPad Pro bu etkinlikte tanıtılmıştı. Bakalım, bu yıl da benzer duyurular olacak mı, zamanı geldiğinde öğreneceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER