EğlenceManşetler

WWDC 2018: Apple’ın canlı yayını nasıl izlenir?

wwdc 2018

wwdc 2018 canlı yyaın4 Haziran Pazartesi akşamı, yani bu akşam, Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın kapılarını açıyor. Açılışta düzenlenecek geleneksel toplantıda da Cupertino’da geliştirilen yenilikler hakkında son gelişmeleri alma fırsatı elde edeceğiz.

WWDC 2018 açılış toplantısı yerel saatle sabah saat 10’da başlayacak. Bu, Türkiye saatiyle akşam 8’e denk geliyor. Bu açılış toplantısında macOS, iOS, watchOS, bulut servisleri ve kullanıcıların telefonlarını kullanmalarını kolaylaştıracak bazı yeni girişimler hakkında haberler duymayı bekliyoruz.

WWDC 2018 açılış toplantısı canlı yayını Apple’ın web sitesi üzerinden izlenebilecek. Yaklaşık iki saat boyunca sürmesi beklenen etkinliği Mac, iPhone, iPad üzerinden izleyebileceğiniz gibi, özel uygulama aracılığıyla Apple TV’de de izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra etkinlikten en son duyuruları ve haberleri en hızlı biçimde Teknoblog’da bulacaksınız. Ayrıca @teknoblog ve @teknoblog140 Twitter hesaplarımızı da takibe almanızı tavsiye ederiz.

Mac, iPhone ya da iPad’de izle

Açılış toplantısını herhangi bir Mac veya iOS cihazında, Apple’ın Safari internet tarayıcısı üzerinden izleyebilirsiniz. Mac’in macOS Sierra 10.12 ya da daha üstü sürümde, iOS cihazlarının ise iOS 10 veya daha yüksek sürümde çalışması gerekiyor.

Apple TV’de izle

Eğer dördüncü nesil veya daha yeni bir Apple TV’niz varsa, ücretsiz olarak sunulan Apple Events Apple TV uygulamasını cihazınıza indirin. Eğer daha eski bir Apple TV’niz varsa, Apple Events uygulamasının Apple TV’nizin ana ekranına otomatik olarak eklendiğini göreceksiniz. Etkinlik saatinde uygulamayı açın ve canlı yayını izlemeye başlayın.

Windows PC’de izle

Apple’ın WWDC canlı yayınını Windows bilgisayarda izlemek için kullanabileceğiniz tek seçenek Microsoft Edge. Tabii ki, bu durumda Windows 10 ile çalışan bir bilgisayar gerekiyor. Aslında Chrome ve Firefox’ta da izlenebildiği söyleniyor, ancak bunun garantisi yok. Bu nedenle Microsoft’un internet tarayıcısını hazır etmenizde fayda olacaktır.

İLGİLİ HABERLER