Teknoloji

WWDC 2014’ün yıldızı iOS 8 değil OS X 10.10 olacak

Apple’ın WWDC (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) etkinliği 2 Haziran tarihinde başlayacak ve bu etkinliğin başrolünde büyük ihtimalle OS X 10.10 bulunacak.

apple-wwdc-14-030414

Şimdiye kadar bu etkinliğin merkezinde iOS 8’in bulunacağı söyleniyordu, ancak 9to5Mac sitesinin kaynakları Syrah ya da Yosemite kod adlarıyla anılan OS X 10.10’un esas konu olacağını söylüyor. OS X’in gelecek sürümü de iOS 6’dan iOS 7’ye geçişte olduğu gibi kapsamlı bir arayüz değişikliğine tanık olacak.

Kaynakların iddiasına göre Apple OS X 10.10’u WWDC’ye yetiştirmek için yoğun bir çaba gösteriyor. Bunun için iOS kullanıcı arayüzü ekibinin kaynakları da OS X projesine yönlendirilmiş.

Tahmin edileceği gibi iOS 7’den çeşitli unsurlar OS X 10.10’a taşınacak. Keskin pencere köşeleri, daha tanımlı ikonlar ve daha fazla beyaz alan başlıca unsurlar arasında bulunacak. İşletim sisteminin temelde iOS ile tam anlamıyla bütünleşmiyor, ancak estetik açıdan iki işletim sistemi birbirine daha da yakınlaşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WWDC 2014: Apple’dan bu yıl neler bekliyoruz?

iOS 8’in hâlâ en büyük duyurulardan bir tanesi olacağı söylense de, kaynaklar birçok güncellemenin yetişmeyeceğini, bu nedenle iOS 8.1 güncellemesine ertelenebileceğini öne sürüyor. Yani yeni sağlık ve zinde yaşam uygulaması Healthbook, güncellenmiş Haritalar uygulaması, bağımsız iTunes Radio uygulaması, TextEdit ve Ön İzleme uygulamaları, ses iyileştirmeleri gibi, şu sıralar ortalıkta dedikoduları dolaşan muhtemel iOS 8 yeniliklerinin hepsi aynı anda gelmeyebilir.

Apple’ın OS X 10.10’u önümüzdeki sonbaharda, yepyeni ürünlerle birlikte kullanıma sunacağı tahmin ediliyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER