Teknoloji

WWDC 2012’nin biletleri iki saatte tükendi

Apple’ın 11-15 Haziran 2012 tarihleri arasında San Francisco’da düzenleyeceği Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansının (WWDC) bugün çıkan biletleri yaklaşık iki saat gibi kısa bir sürede tükendi. Bu öğleden sonra TSİ 16:00’ya doğru satışa çıkan biletler saat 18:00’e gelmeden önce tükenmişti. WWDC’nin sitesine girenler karşılarında tüm biletlerin satıldığına yönelik bir mesajla karşılaşıyor.

WWDC 2012 ile birlikte Apple’ın biletleri satma rekoru biraz daha geliştirilmiş oldu. Geçen yıl tüm biletlerin satılması 12 saatte gerçekleşmiş, evvelki yıl ise bu sekiz gün almıştı. WWDC’ye talebin fazla olması biletlerin karaborsaya düşmesine de neden olabiliyor. Apple’ın sitesi üzerinden bilet alıp bunu daha sonra eBay veya daha farklı kanallardan satanlar hatırı sayılır kâr elde edebiliyor. Apple’ın yeni sözleşmesinde yer alan maddeye göre WWDC biletleri transfer edilemez, satılamaz veya açık artırmaya çıkarılamaz.

Ne var ki, bilet alan kuruluşların etkinliğe katılacak olan katılımcılarını değiştirmeleri gibi bir imkân sunuluyor. Ancak Apple öncesinde bu değişikliği onaylamasının gerektiğinin de altını çiziyor. Bu arada satılan biletlerin iadesi, parasının geri verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Biletin kaybolması durumundaysa Apple bilet ücretinin tamamını kullanıcıdan talep ediyor ve bunun karşılığında yeni bir bilet veriyor.

İlgili – WWDC 2012

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER