Eğlence

Steve Wozniak sonunda bir Steve Jobs filmini beğendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

michael-fassbender-steve-jobs-080915

Apple kurucularından Steve Wozniak, senaryosunu Aaron Sorkin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Danny Boyle’un gerçekleştirdiği biyografik Steve Jobs filminden oldukça etkilenmişe benziyor. Deadline Hollywood’a konuşan Wozniak, filmin ham versiyonunu izlediğini ve kendisini bir ara gerçekten Steve Jobs’u izliyormuş gibi hissettiğini belirtti. Apple kurucusu, ortaya çıkan işin bu kadar düzgün olmasında aslan payının Sorkin ve Boyle ikilisine ait olduğunun altını çizdi.

Steve Wozniak, başrolünde Ashton Kutcher’ın olduğu diğer biyografik Steve Jobs filmi “jOBS”u ise pek beğenmemişti. Wozniak filmi değerlendirirken “Pek çok yanlış şey var.” sözlerini kullanmıştı. Kutcher’ın Steve Jobs’u canlandırdığı filmde Apple kurucusu için çok parıltılı bir portre çizilmişti. Yeni filmde ise aynı parıltıyı görmek pek mümkün olmayacak. Örneğin, Jobs’un kızı Lisa’yı terketmesi filmin belirgin temalarından birini teşkil edecek.

Film, geçtiğimiz cumartesi günü 42. Telluride Film Festivali’nde ilk kez gösterildi. 2014’te 12 Yıllık Esaret’teki rolüyle Oscar’a aday olan Michael Fassbender’in Steve Jobs’u canlandırdığı filmde Wozniak’a Seth Rogen hayat veriyor.

Variety’nin haberine göre, film Telluride’daki gösteriminin ardından olumlu yorumlar alırken, Fassbender’in performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı olabileceği belirtildi. ABD’de 9 Ekimde vizyona girecek filmin Türkiye’deki vizyon tarihi ise 11 Aralık olarak açıklandı.

İLGİLİ HABERLER