Eğlence

WordPress ve Tumblr’ın sahibi Automattic Pocket Casts uygulamasını satın aldı

pocket casts
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pocket Casts uygulamasının yeni bir sahibi var. WordPress.com’u işleten ve kısa süre önce Tumblr’ı satın alan Automattic, cuma günü popüler podcast uygulaması Pocket Casts’ı satın aldığını duyurdu. Satın alma işlemini duyuran blog gönderisi, önizleme şeklinde ve pek bir detay sunmuyor. Ancak gelecekteki olası entegrasyonlar hakkında fikir veriyor.

Blog yazısı, “Automattic’in bir parçası olarak Pocket Casts, en sevdiğiniz podcast’lerin keyfini çıkarmak (veya yeni bir şey bulmak) için gereken özellikleri sağlamaya devam edecek” diyor. “WordPress.com ve Pocket Casts ile podcast’leri dağıtmayı ve dinlemeyi kolaylaştıran derin entegrasyonlar oluşturmayı keşfedeceğiz.”

Pocket Casts 2010’da çıktı ve sekiz yıl sonra NPR’ye ve ABD’deki bir grup diğer kamu medya grubuna satıldı. Platformlar arasında kullanıma sunulduğu için özellikle çeşitli medya çevreleri tarafından bu durum olumlu biçimde karşılandı. 2019’da, masaüstü uygulaması erişimi ve bağımsız bir Apple Watch uygulaması gibi özellikler için kullanıcılardan aylık abonelik ücreti alan Pocket Casts Plus adlı bir program aracılığıyla para kazanmaya başladı.

Pocket Casts, halka açık medya üyelerinden oluşan bir kurul tarafından onaylandıktan sonra ilk olarak ocak ayında satışa çıktı. İndirmesi ücretsiz olan uygulama para kaybediyordu ve NPR’nin geçen yıl 800 bin dolar kaybettiği bildirildi.

İlginç bir şekilde, Spotify’a ait uygulama Anchor, bu yılın şubat ayında WordPress.com ile insanların blog gönderilerini birkaç tıklamayla sesli içeriğe dönüştürmesine olanak tanıyan bir ortaklık duyurmuştu. Bu özellik, gerçek bir insan kadar kişisel ve kulağa insan gibi gelmeyen metin-konuşma teknolojisine dayansa da, genel fikir WordPress’in blogcuların podcast’ler aracılığıyla iletişim kurmasına yardımcı olma konusundaki ilgisini açıkça ifade ediyor.

Muhtemelen, Pocket Casts satın alımıyla bu vizyonu geliştirmeye devam edecek. Pocket Casts bir dinleme uygulaması olmasına rağmen, keşif özellikleri ve küratörlüğü ile de tanınır. Automattic’in insanları WordPress kullanıcılarının içeriğine yönlendirmesi mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER