Teknoloji

WordPress’in yeni nesil yardımcısı: Jetpack AI ile yazıya yeni bir soluk

wordpress jetpack ai

WordPress, içerik yönetim sisteminin tam merkezine yerleşmiş yeni bir yapay zeka tabanlı yazım asistanını bizlere tanıttı: Jetpack AI. Bu özelliğin sunduğu olanaklar oldukça geniş. Jetpack AI, kullanıcıların girdiği talimatlara göre içerik oluşturabiliyor. İster geleneksel bir makale, ister liste veya tablo olsun, Jetpack AI bu ihtiyaçları karşılıyor. Kullanıcıların hangi tona sahip bir yazı istediği de bu AI asistanın elinde. İster bilgilendirici, ister iyimser, ister mizahi, hatta alaycı bir ton arıyorsanız, Jetpack AI bu tonları yakalayabiliyor.

Jetpack AI’nın yetenekleri burada bitmiyor. Kullanıcılar, kendi makalelerini yazmayı tercih etseler bile Jetpack’ten yardım alabilirler. Yazılan içeriğe dayanarak bir başlık oluşturmasını isteyebilirler veya dil bilgisi kontrolü ve yazım hatalarını düzeltmesi için kullanabilirler. Eğer makalelerini başka bir dilde sunmak istiyorlarsa, Jetpack AI, içeriği hızlıca 12 farklı dilde çevirebilir. İspanyolca, Fransızca ve Korece bu diller arasında yer alıyor.

WordPress.com müşterileri, ilk 20 isteği ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Bu, bir nevi ücretsiz deneme süresi olarak düşünülebilir. Bu sürenin ardından, Jetpack AI’ya erişebilmek için kullanıcıların aylık 10 dolar ödeme yapmaları gerekiyor.

Ancak Jetpack AI, sadece WordPress kullanıcıları için değil. Yeni nesil yapay zeka destekli yazım araçları son zamanlarda sıkça karşımıza çıkıyor. Örneğin, Microsoft 365 Copilot, bir Excel verisi üzerinden Word’de bir teklif oluşturabilir veya bir raporun tonunu değiştirebilir. Google, Workspace uygulamalarına AI yetenekleri ekledi ve Docs’a, sayfada yazılı konuya dayalı metin oluşturma gücü verdi.

İLGİLİ HABERLER