Teknoloji

Wolfram’ın yeni yapay zekâsı gösterilen tüm görüntüleri tanımaya çalışacak

wolfram-goruntu-tanima-140515

Yapay zekâ ile görüntü tanıma teknolojisi halihazırda epey ileri bir seviyede olsa da, haftadan haftaya gelişimi de devam ediyor. Wolfram Research tarafından açılan yeni bir internet sitesi de, bu gelişimi ortaya koyuyor. Söz konusu sitede bulunan yapay zekâ, kullanıcılar tarafından yüklenen tüm görüntüleri tanımaya çalışıyor.

Wolfram’ın yapay zekası tarafından kullanılan algoritmanın makine öğrenme teknolojisi sayesinde zaman içinde geliştiği ve incelenen görüntü sayısına paralel olarak tanınan nesne sayısının da arttığı ifade edildi. Görüntüyü incelemek için nöral ağlardan faydalanan Wolfram, her bir ağ katmanında farklı detayları mercek altına alıyor.

Yeni algoritmayı bir blog yazısıyla anlatan Stephen Wolfram, sistemin her zaman yüzde yüz doğru sonuçlar vermediğini, ancak çoğu zaman kayda değer bir performans sergilediğini belirtti. Wolfram, sistemin yaptığı hataların bir insan tarafından da yapılabilecek cinsten olduğuna dikkat çekti. Wolfram’ın yeni görüntü tanıma servisi hem masaüstünde hem de mobilde kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER