Teknoloji

Wiz Khalifa “See You Again” ile Gangnam Style’ı tahtından etti

wiz khalifaGüney Koreli şarkıcı Psy, şarkısı “Gangnam Style” ile 2012’nin sonlarında tüm dünyada tabir-i caizse fırtına estirmişti. Şarkının ünlenmesinde önemli bir role sahip olan renkli klibi, 2012’nin aralık ayında YouTube üzerinde 1 milyar defa izlenen ilk video olmuştu. Bir süre sonra YouTube’un sayacı bile Gangnam Style’ın gördüğü ilgiye dayanamamış ve kısa süreli bir problem yaşamıştı. Gangnam Style’ın sonsuza kadar YouTube’un zirvesinde kalacağı düşünülse de, Wiz Khalifa “See You Again” şarkısının videosuyla Psy’ı tahtından indirmeyi başardı.

Wiz Khalifa’nın Hızlı ve Öfkeli 7’nin soundtrack albümü için kaydettiği şarkının video klibi, 6 Nisan 2015’te YouTube’daki yerini almıştı. Filmin çekimi sırasında hayatını kaybeden oyuncu Paul Walker’a bir tür saygı duruşu niteliği taşıyan video, 11 Haziran 2017’de Türkiye saatiyle 00:30’da 2 milyar 894 milyon 26 bin 649 defa izlenerek Gangnam Style’ı zirvedeki yerinden etti. Yazının yazıldığı sıralarda videonun YouTube üzerindeki izlenme sayısı 2 milyar 900 milyonun üzerine çıkmıştı.

Wiz Khalifa zirvede Psy kadar uzun kalamayabilir

Wiz Khalifa, iki yıldan uzun bir sürenin sonunda See You Again ile Psy’ı ve şarkısı Gangnam Style’ı zirveden kaldırabildi. Gangnam Style, beş yıl boyunca zirvede kalmayı başarmıştı. See You Again’in zirve macerası ise bu kadar uzun soluklu olmayabilir.

YouTube’da hâli hazırda 2 milyar izlenme sayısını geçmiş çok sayıda müzik videosu bulunuyor. Justin Bieber’dan “Sorry” ve Mark Ronson ile Bruno Mars’ın ortaklığı Uptown Funk, zirvenin yeni ve eski sahiplerini yakından takip ediyor. Ancak en çok izlenen video unvanınının yeni sahibi olma konusunda en şanslı isim “Despacito” gibi görünüyor. Luis Fonsi tarafından seslendirilen şarkı, şu sıralar tüm dünyada oldukça popüler. Şarkının ocak ayında YouTube’da yayınlanan videosu ise şimdiden 2.5 milyar izlenme sayısını geçmiş durumda. Dolayısıyla Fonsi için Wiz Khalifa’dan zirveyi almak zor görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER