Teknoloji

Withings Nokia’nın MWC 2017 etkinliğinde boy gösterecek

withings nokiaWithings Nokia tarafından geçtiğimiz yıl satın alınmıştı. Fransa’da kurulan ve giyilebilir ürünleriyle adından söz ettirmeyi başaran şirket, Nokia markalı akıllı telefonları üreten HMD Global’ın 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenleyeceği etkinlikte boy gösterecek.

Withings, etkinlikte hangi ürün ya da ürünleri tanıtacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Yapılan açıklamada sadece “heyecan verici bir duyuru”nun gerçekleştirileceği belirtildi. Fransız şirket, ilk olarak sağlık ürünleriyle tanınmıştı. Daha sonrasında şirketin portföyüne akıllı saatler de eklenmişti.

Withings ilk olarak 2014’te Activite Sapphire adını taşıyan akıllı saatini duyurmuştu. Geçtiğimiz yıl ise Activite Steel ve Activite Pop isimli modeller kadroya dahil olmuştu. Hem iOS hem de Android ile uyumlu olan akıllı saatlerde harici bir buton bulunmuyor.

Withings Nokia Dijital Sağlık biriminin altında faaliyet gösteriyor

Withings Nokia tarafından satın alındıktan sonra Finli şirketin Dijital Sağlık biriminin çatısı altında faaliyet göstermeye başlamıştı. Bu işbirliğinin nasıl ürünler doğuracağı konusunda somut bir şey söylemek şu aşamada pek kolay değil.

Ancak bu durum bazı tahminlerde bulunulmasına engel teşkil etmiyor. Nokia markalı akıllı telefonlara özgü bir sağlık uygulaması ve Android Wear 2.0 işletim sistemli bir akıllı saat, akıllara gelen ilk seçenekler oluyor. Nokia markalı en az üç akıllı telefonun da etkinlikte tanıtılması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER