Teknoloji

Withings BeamO ile evde sağlık takibinde devrime hazırlanıyor

withings beamo

Withings uzun yıllardır sağlık teknolojisi alanında büyük ilgi toplayan cihazlarla CES’te boy gösteriyor. Şirket bu geleneği CES 2024’te de devam ettiriyor. Withings BeamO ile termometre, stetoskop ve EKG ölçüm cihazını bir araya getiriyor.

“Çok kapsamlı” bir cihaz olarak tanımlanan BeamO ile vücut ısısı ve kandaki oksijen seviyesi ölçülebilecek. EKG de çekebilen cihaz, bir tür dijital stetoskop olarak işleyecek. Kullanıcılar BeamO’yu göğüslerine koyup vücutlarını dinleyebilecek ve bulguları daha kapsamlı analiz için doktorlarına gönderebilecek.

Bir gofret büyüklüğündeki BeamO’nun çok hafif olduğu belirtilirken, kullanıcılar joystik çubuğuyla farklı özellikler arasında geçiş yapabiliyor. EKG/SpO2 özellikleri bir menüde, stetoskop ayrı bir menüde ve termometre de başka bir menüde sunuluyor. BeamO’nun üstünde bir ekran olsa da, kullanıcıların stetoskop yönetimi için akıllı telefon uygulamasından yardım alması gerekiyor. Withings’ten verilen bilgiye göre, BeamO tek bir şarjla aylar boyunca çalışabiliyor.

withings beamo

Withings ürünlerini genellikle “pimpirikli” kullanıcılara pazarlasa da, şirket BeamO’nun teletıp alanında gerçek bir etkisi olabileceğini belirtiyor. Bu tarz temel testler doktorlar tarafından standart olarak yapılsa da, evde insanlar tarafından uygulanması kolay değil. Şirket, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alındığında BeamO ile atriyal fibrilasyon tespit edilebileceğini de belirtiyor.

Withings BeamO’yu güçlendirmek için HealthMate uygulamasını da yeniledi

Withings’in HealthMate uygulaması da BeamO’nun özellik setini güçlendirmek için kapsamlı bir revizyondan geçiyor. Artık HealthMate ile sekiz kullanıcı ilaç takvimlerini takip edebilecek ve semptom kaydı yapabilecek. Bu veriler daha sonra stetoskoptan canlı seslerin de paylaşılması dahil olmak üzere istenen kişiye aktarılabilecek.

Withings BeamO için 250 dolar ödemek gerekecek. Cihazın resmi onayların alınmasının ardından piyasaya çıkabileceğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER