Teknoloji

Wired ve The New Yorker Flipboard’a özel tasarımı bırakıyor

Flipboard uygulaması Facebook, Twitter, Google+, YouTube gibi sosyal medya servislerinin içeriklerini bir dergi gibi göstermenin yanı sıra RSS desteği sayesinde favori sitelerin içeriklerini de benzer bir görünümde sunuyor. Ayrıca Flipboard ekibi bazı web sitesi ve yayınlarla işbirliğine giderek onların tasarımına uygun Flipboard görünümleri geliştiriyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Flipboard’u bizim için en çekici kılan özellik bu.

Wired ve The New Yorker gibi siteler de bu özelliği Flipboard üzerinden sunanlar arasında yer alıyordu. Ancak gelen haberlere göre her iki servis de bu işlevi sunmaktan vazgeçmiş. Artık daha geleneksel, RSS tarzı yaklaşımı benimseyip sadece web sitelerindeki başlıkları RSS beslemesinin izin verdiği ölçüde Flipboard kullanıcılarına sunacakmış. Wired’dan Howard Mittman Ad Age’e verdiği demeçte dijital içerik tüketicilerinin Wired ile etkileşime geçmek gibi bir isteği varsa bunu Wired.com üzerinden de yapabileceklerini kaydetmiş.

Her iki yayının da Flipboard üzerindeki özelleştirilmiş görünüm faaliyetine son vermesinin nedeni olarak reklam satışları gösteriliyor. Wired performans eksikliğinden yakınırken The New Yorker ise Flipboard üzerinden reklam alanı satmanın zorluğuna dikkat çekmiş. Görünen o ki, Flipboard’un servisini daha çekici hâle getirmek, ayrıca işini daha kârlılaştırmak için düzgün bir reklam çözümüne ihtiyacı var. Condé Nast’in iki yayını gelecek ay itibariyle Flipboard’dan çıkacak, ancak diğer yayınlar olan Bon Appetit, Vanity Fair ve Details Flipboard üzerinde özelleştirilmiş görünümle sunulmaya devam edecek.

İlgili >> Ad Age

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER