Teknoloji

Windows XP 10 yaşında (İnfografik)

Zaman ne de çabuk geçiyor. Bundan on yıl öncesini, Windows XP’nin tanıtıldığı ve piyasaya çıktığı zamanı hatırlıyor musunuz? Bu ayın başına kadar dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows XP kendisinden beklenenden çok daha uzun bir süre hüküm sürmeyi başardı. Bu işletim sistemini sayısız ev ve iş bilgisayarında yüklü hâlde gördük. Hatta bazı şirketlerin hâla Windows XP yüklü bilgisayarlar kullandıklarına tanık oluyoruz.

Ne var ki, Windows XP’nin de artık yerini daha güncel sistemlere bırakması gerekiyordu. Vista’nın müşteriler tarafından beğenilmemiş, sorunlu bulunmuş olması XP’nin ömrünün uzamasına yardımcı oldu. Neyse ki, Microsoft Windows 7 ile birlikte kullanıcıları memnun edecek bir iş ortaya çıkardı ve Vista’dan uzak duran XP kullanıcılar için terfi elverişli hâle geldi. Zaten bu ay başında da Windows 7’nin yaygınlık anlamında XP’yi geride bıraktığı ortaya çıktı.

Windows XP yüklü bilgisayarların satışı 2010 yılı sonunda durdurulmuştu. Redmond, 8 Nisan 2014 tarihine kadar bu işletim sistemiyle çalışmayı sürdüren müşterilerine destek sunacak.

İlgili – WindowsTeamBlog

İLGİLİ HABERLER