Teknoloji

Windows ve Mac için Skype 6.0 çıktı, Windows 8 versiyonu mağazada yayınlandı

Skype için bugün hareketli bir gün oldu. Mevcut Mac ve Windows kullanıcıları için sunulan Skype istemcisinin yeni bir sürümü yayınlandı. 6.0 versiyon numaralı Skype’ın yeni masaüstü sürümü çeşitli tasarım değişiklikleriyle geliyor, ancak en önemli değişiklik olarak diğer servislerle kurulan entegrasyon dikkat çekiyor.

Skype’ın masaüstü istemci kullanıcıları yazılıma Facebook veya Microsoft hesaplarıyla giriş yapabilecek, bu durum kullanıcıların sisteme giriş için bir Skype hesabına gerek duymayacağı anlamına geliyor. Microsıft kullanıcıları Windows Live Messenger, Hotmail veya Outlook.com servislerinden yararlanan kullanıcılara anında mesaj gönderebilecek; ayrıca Windows Live Messenger kullanıcılarıyla da birkaç hafta içinde sesli ve görüntülü görüşme işlevi kullanıma sunulacak.

Skype ekibi son birkaç aydır Microsoft’un Windows Live Messenger altyapısına uyum sağlamak için çalışıyordu. Söz konusu değişikliklerin Android ve iOS uygulamalarına da çok yakında gelmesi bekleniyor. Mac tarafında Retina ekran desteği de uygulamaya eklendi.

Windows ve Mac istemcileri için bu gibi değişiklikler sunulurken Skype’ın Windows 8 platformuna geliş takvimi de belli oldu. Uygulama bugün Windows Mağaza üzerinden indirilmeye sunuldu. Ancak Skype’tan gelen açıklamaya göre tüm kullanıcılar 26 Ekim tarihinden sonra bu uygulamayı indirebilecek.

İlgili >> Skype Blog, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER