Teknoloji

Windows Store’un kapsama alanı Windows 8’in bir sonraki ön sürümüyle genişleyecek

Microsoft Windows 8’in gelecek ön sürümünde Windows Store servisini 38 farklı ülkedeki yazılımcıların uygulama başvurularını kabul edecek şekilde genişletmeyi planlıyor. Genişlemeyle birlikte şu anda uygulama başvurusu yapabilen beş mevcut ülkeye 33 yeni ülkenin eklenmesini öngörüyor.

Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Büyük Britanya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Güney Afrika, Güney Kore, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, İsrail, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Kolombiya, Lüksemburg, Macaristan, Meksika, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Singapur, Şili, Tayvan, Yeni Zelanda, Yunanistan gibi ülkelerde Windows Store için uygulama başvuruları başlayacak. Yazılımcılar için yapılan bu açılımın yanı sıra Microsoft mağazaya özel uygulama katalog sayısının beşten yirmi altıya çıkacağını da açıkladı. Windows 8 Tüketici Ön İzleme sürümünde ABD, Almanya, Fransa, Hindistan ve Japonya için özel kataloglar bulunuyor, diğer ülkelerdeki kullanıcılar ise Tüm Dünya kategorisi altında bulunan katalogda geziniyordu. Windows 8 Aday Sürüm ile birlikte genişletme işlemi gerçekleşmiş olacak. Belki de bu genişlemeyle birlikte şu an için sadece saydığımız beş ülkede açık olan Xbox, Müzik / Video gibi Windows 8 uygulama kategorileri de diğer ülkelerin erişimine açılabilir. Her iki listede de Türkiye’nin yer almaması hayalkırıklığı yaratmaya devam ediyor.

Microsoft’un Windows 8’in Aday Sürümü versiyonunu haziran başında Windows 8 Sürüm Ön İzleme adıyla çıkarması bekleniyor.

İlgili – Windows Store Blog
İlgili – Yazılımcılar için Windows Store

İLGİLİ HABERLER