Teknoloji

Windows Server 2012’nin Türkiye lansmanı gerçekleştirildi

Microsoft’un dün dünya lansmanını gerçekleştirdiği yeni sunucusu Windows Server 2012’nin Türkiye’deki tanıtımı da aradan 24 saat geçmeden gerçekleştirildi. Basın mensuplarının yanı sıra, Microsoft’un iş ortaklarının da yoğun bir ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen yaptı. Özmen konuşmasında ilk olarak Microsoft’un içine girdiği yoğun yeni servis tanıtım süreci hakkında bilgi verdi ve Türkiye’de de bu tanıtımların dünya ile eş zamanlı olarak gerçekleşeceğini dile getirdi. Özmen, eş zamanlı olarak gerçekleşen tanıtımların Türkiye’nin Microsoft’un gözündeki yerini göstermesi bakımından önemli olduğuna dikkat çekti.

Özmen, konuşmasına günümüzdeki bilişim teknolojisi trendlerine de değindi. Bulut bilişim, sosyal medya, sosyal paylaşım, cihaz ekosistemi, bilişim teknolojisinin kişiselleştirilmesi, mobil dünya, doğal etkileşim gibi olgulardan bahseden Özmen bütün bunların bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti ve bu parçalardan yoksun bir bilişim dünyasından söz edilemeyeceğini dile getirdi. Microsoft’un merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 8’i de unutmayan Özmen, Windows 8’in Türkiye tanıtımının 1 Kasımda gerçekleştirileceğini belirtti. Dünya çapındaki tanıtımın da 26 Ekimde gerçekleşeceği göz önüne alınca Microsoft Türkiye’nin arayı fazla açmayacağı açıkça görülüyor. Özmen, Windows 8 ile tüm cihazlarda ortak bir deneyim yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Türkiye’nin dünya bilişim pazarındaki yerini BRIC ülkeleri adı verilen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin ile karşılaştıran Özmen; Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu ülkelerin seviyesini yakalamak adına çok çalışması gerektiğini de dile getirdi. Özmen, Microsoft’un Türkiye’ye olan inancını da bir kez daha vurguladı ve Microsoft Türkiye’nin odak noktalarını katılımcılar ile paylaştı.

Özmen’in konuşmasının ardından, ”Buluttan Gelen Tek Sunucu” sloganı ile anılan Windows Server 2012’nin gösterimi Microsoft’tan Edwin Yuen tarafından gerçekelştirildi. Yuen, sunum esnasında diğer Microsoft çalışanlarından da yardım alarak katılımcılara ve Microsoft’un iş ortaklarına yeni sunucuya ilişkin detaylı bilgiler verdi. Kaynak verimliliği, liderle beraber çalışabilme ve anında çözüm üretebilme gibi yeteneklere tanıtım esnasında vurgu yapıldı.

Microsoft Türkiye Sunucu ve Yazılım Araçları Ürün Grup Müdürü Necip Özyücel de Windows Server 2012 ve sunucu ile yaratılan yeni ortama ilişkin bazı bilgiler verdi. Şirketlerin BT departmanlarından çok şey talep edildiğini dile getiren Özyücel, Windows Server 2012 ile BT yöneticilerinin pek çok fonksiyonu tek bir elden ve daha kolay yönetebileceğini belirtti. Özyücel, Microsoft’un tüm bulut çözümlerini ve şirketlerin kendi veri merkezlerini entegre etme imkanı sağlayan Cloud OS’e ilişkin bazı bilgileri de paylaştı. Özyücel, Cloud OS sayesinde Windows Server 2012 çatısı altında Windows Azure ve şirketlerin kendi veri merkezlerindeki bilgi ile çözümlerin tek potada kolaylıkla toplanabileceğini, gerekirse transfer edilebileceğinin altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER