Teknoloji

Windows RT için kolay jailbreak aracı ve çalıştırılabilecek ilk masaüstü uygulamalar çıktı

Hafta başında Windows RT’nin jailbreak edildiğinin ve böylelikle Microsoft tarafından onaylanmamış masaüstü uygulamaların da tabletler için geliştirilmiş işletim sisteminde çalıştırılabileceğinin duyurulmasının ardından söz konusu jailbreak işleminin biraz karışık olduğu şeklinde haberler çıkmış, normal bir kullanıcının bu işi gerçekleştirmesinin zor olduğu söylenmişti. Microsoft da gerçekleştirilen bu işlemi takdir etmekle birlikte bu duruma neden olan açığı ileride kapatabileceğini işaretlerini vermişti.

microsoft-surface-rt-inceleme-00002

Windows RT’nin jailbreak edilebileceğinin duyurulmasının ardından yazılımcı camiasının da konuya olan ilgisi giderek artıyor. Dün bir bilgisayar korsanının Surface RT’ye eski bir Mac OS sunucu sürümünü yükleyebildiğini aktarmıştık. Ayrıca XDA-Developers camiasının da konuyla yakından ilgili olduğunu dile getirmiştik. İşte XDA tayfası vakit kaybetmeden Windows RT jailbreak işlemini herkesin yapmasını sağlayacak basit bir araç çıkarmış. Böylelikle Windows RT tablet sahipleri Microsoft henüz bu işin önünü kesmeden tabletlerine masaüstü uygulama yüklemenin keyfini yaşayabilirler.

Eğer Surface RT veya başka bir Windows RT tablet sahibiyseniz, aşağıdaki ilgili bağlantı bölümünde yer alan birinci XDA-Developers bağlantısından söz konusu aracı indirin. Daha sonra bunu Windows RT cihazınıza transfer edin. Sonrasında iş bu toplu kütük dosyasını çalıştırmaya, tabletinizin ses kısma tuşuna bir kez basmaya ve işlemin tamamlanmasını beklemeye kalıyor. Bu araç da jailbreak işleminin yeniden başlatma işlemleri sonrasında otomatik olarak sürmesine katkı sağlamıyor, yani cihazınızı sıfırdan başlattığınız her seferde yeniden jailbreak işlemi yapmanız gerekecek. Ancak bu tarz bir araçla işlerin çok daha kolay bir şekilde yapılacağını da belirtmek gerek.

Aşağıda yer alan ikinci XDA bağlantısında da jailbreak ettiğiniz Windows RT tabletine yükleyebileceğiniz bazı masaüstü uygulamalar yer alıyor. Jailbreak işlemini yaptıktan sonra bunlara da bakmanızda fayda var.

İlgili >> XDA Developers (jailbreak aracı) (uygulama listesi)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER