Teknoloji

Windows RT cihaz satışlarının bir milyonun altında seyrettiği söyleniyor

Windows RT cihazlarının sevkiyatının 2012 sonunda 4-4.5 milyon seviyesine ulaşması bekleniyordu. Ancak DigiTimes’ın haberine göre satıcılar yapılan bu sevkiyat tahminlerinin yarısına ulaşacak bir performans göstermiş, yani 2 milyon civarında bir ürün sevkiyatı gerçekleştirmiş. Gerçek satış rakamlarının ise daha da düşük seyrettiği iddia ediliyor.

microsoft-surface-rt-on-inceleme-manset

Microsoft’un kendi markası altında çıkardığı Surface RT tablet ve Acer, Asus ve Samsung gibi şirketlerin çıkardığı birkaç Windows RT yüklü tablet dışında ortada fazla Windows RT tablet seçeneği görmüyoruz. Üreticiler genellikle Windows 8 ile çalışan, hem tablet hem de dizüstü bilgisayar gibi çalışan dönüştürülebilir formlara yatırım yapıyor. Aslında sevkiyat tahminlerinin yarısı civarında bir performans gösterilmesi bu durumla açıklanabilir. Windows RT tablet satışlarının ise 400 bin civarında dolaştığı söyleniyor. Oldukça düşük olan bu rakamın ortaya çıkmasında Windows RT için sunulan uygulama sayısının düşüklüğü ve fiyatın yüksek olmasının payı bulunuyor. Bu durum Windows RT’nin diğer işletim sistemleriyle rekabetini zorlaştırıyor.

DigiTimes, Microsoft’un Surface RT’nin fiyatını düşürüp elindeki stoğu eritebileceği ve Windows 8 tabanlı Surface Pro’ya daha fazla odaklanabileceğini iddia ediyor. Şirketin ikinci nesil Windows RT modellerinin geliştirilmesi için üretici ve satıcı iş ortaklarına teşvikler önerdiği söyleniyor. Ancak Microsoft’un bu teşviklerine iş ortaklarının çok da ilgili davranmadığı da belirtilenler arasında.

İlgili >>DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER