Teknoloji

Windows Phone’dan PC’ye uzak masaüstü bağlantısı kurmak artık mümkün

Microsoft daha önce Android ve iOS kullanıcılarına masaüstü bilgisayarlarını akıllı telefonlarından kontrol etme fırsatı tanımıştı, ancak Windows Phone kullanıcıları bu kapsamın dışında kalmıştı. Neyse ki, dün itibarıyla Microsoft, Remote Desktop uygulamasının ön izleme sürümünü yayınlayarak Windows Phone kullanıcılarına da hareket hâlindeyken PC’lerine erişim şansı sundu.

microsoft-remote-desktop-wp-240414

Uygulama Windows Phone Mağaza’da yayınlandı, ancak henüz Türkiye mağazasında yok. Ayrıca kullanmak için Windows Phone 8.1 yüklü bir cihaza sahip olmak gerekiyor. Windows Phone 8.1 mevcut cihazlara önümüzdeki haftalarda veya aylarda gelecek. Ancak Windows Phone 8.1’in geliştirici ön izleme sürümünü yüklemiş olanlar bu uygulamaya erişip test edebilirler.

Windows Phone 8.1 için Remote Desktop uygulaması Android ve iOS versiyonlarındaki gibi çalışıyor, Windows PC’ye uzaktan bağlanıp onu kontrol etmenizi sağlıyor. Microsoft’un bir PC’ye bağlanmak için yıllardır kullandığı RDP’den (Uzak Masaüstü Protokolü) yararlanan bu uygulama Uzak Masaüstü Bağlantısı özelliğinin açık olduğu Windows PC’lere bağlantı sağlıyor.

Windows masaüstünü telefon ekranından yönetmek kolay değil, ancak belli başlı işleri yönetmek için masaüstüne bağlantı ihtiyacı duyanlar için bu uygulamalar epey kullanışlı oluyor. Microsoft makinede doğal çözünürlükte gezinmeyi sağlayan veya function, shift, ctrl, alt, esc, tab ve hatta Windows tuşunu bile barındıran ekran üstü sanal klavye gibi çeşitli özellikleri uygulamaya eklemiş.

Bu arada Remote Desktop uygulaması Microsoft’un hem Windows 8.1 hem de Windows Phone 8.1’de çalışabilen evrensel uygulamalarından biri gibi görünüyor. Şirketin gelecek aylarda bu şekilde daha fazla uygulama sunması bekleniyor.

İlgili >> ZDNET, Windows Phone Mağaza

İLGİLİ HABERLER