Teknoloji

Windows Phone’a geçmeyi düşünecekler için yardımcı bir uygulama: Welcome Home

“Welcome Home to Windows Phone” adını taşıyan bir uygulama kullanıcıların Apple, Android ve BlackBerry cihazlarını bırakıp bunun yerine herhangi bir Windows Phone cihazını kullanmalarını hedefliyor. Bu servisi iki parçadan oluşuyor: Windows live ekosistemine geçiş sırasında verilerinizi yedeklemek ve geçişi kolaylaştırmak, eski platformda kullandığınız uygulamaların yerini alacak yeni uygulamaları bulmak. Mark/Space tarafından geliştirilen ve Quixey’nin uygulama keşif servisi tarafından desteklenen uygulama Windows ve OS X platformları için ücretsiz olarak sunuluyor.

Welcome Home uygulamasının yeterince basit ve sade olduğunu, bir Windows Phone cihaz sahibi olmayı gerektirmediğini söyleyebiliriz. Kullanıcı bu uygulamayı yükledikten sonra telefon veya tabletini bilgisayarına bağladığında Welcome Home tüm verileri bir araya toplamak için cihazı tarıyor. Cihazdan alınan her türlü kontak ve takvim bilgisi Windows Live hesabına eş zamanlanıyor. Fotoğraf ve videolar ise iPhoto veya bir Apple cihazının kullanılması durumunda iTunes’a aktarılıyor. Uygulamaların aktarımı yapılmasa da, bunun yerine Welcome Home cihazı tarıyor ve Windows Phone uygulama mağazası içinde yer alan benzer uygulamaların listesini kullanıcıya gösteriyor. Ayrıca uygulama Windows Phone Mağaza üzerindeki uygulama bağlantılarını barındıran QR kodlarını da sunuyor, tüm listeye PDF şeklinde erişime de izin veriyor.

The Verge sitesinin yaptığı incelemelere göre uygulama iyi çalışsa da bazı zayıf noktaları mevcut. Örneğin, Dead Space adı verilen bir FPS oyununun yerine Monopoly önerilmiş. Bunun dışında Welcome Home uygulamasının uygulama ve kategorileri analiz etme konusunda iyi iş yaptığı, elde edilen analizlere uygun şekilde yüksek puanlı uygulamaların tavsiye edildiğini söylüyor. Welcome Home’un iCloud eş zamanlama desteğinin bulunmadığına, bu nedenle bulutta saklanan takvim ve kontaklara erişimin sınırlandığı da dile getiriliyor. Ayrıca yazılımın Android 4.1 ile yüklü cihazlarla çalışmadığına da dikkat çekiliyor.

İlgili >> Mark/Space, Quixey Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER