Teknoloji

Windows Phone uygulama mağazası 40 bin uygulama sayısını geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un mobil işletim sistemi platformu Windows Phone 40 binden fazla uygulamaya erişti. Geçtiğimiz ekim ayında birinci yılını kutlayan platform o sıralar 35 bin uygulama sayısına yeni ulaşmıştı. Söz konusu 40 bin rakamı AllAboutWindowsPhone sitesinin kendi izleme sisteminden geliyor. Üstelik sitenin paylaştığı veriler uygulama kategorilerine göre dağılımı da gösteriyor.

AllAboutWindowsPhone’un raporu yayınlandığı sırada Windows Phone Marketplace üzerinde 40189 uygulama bulunuyormuş. Bu uygulamanın 10882 tanesi son 30 günde, 4770 tanesiyse sadece son 30 gün içinde eklenmiş. Tüm uygulamalar toplam 10731 farklı yazılım geliştirici tarafından yayınlanmış. Uygulama sayısının Ocak 2012 sonlarında 50 bini geçmesi bekleniyor.

Ne var ki, çoğu uygulamanın sadece belirli bir bölgeyi hedefliyor olması bu 40 binlik rakamın tüm Windows Phone cihaz sahiplerine hitap etmediğini gösteriyor. 40198 uygulama içinde 5500 tanesi ya yazılımcı tarafından mağazadan çekilmiş ya da Microsoft tarafından kaldırılmış. Yine de, Windows Phone uygulama mağazası günlük 165 yeni uygulama hızıyla son dört haftada yine hızlı bir yükseliş göstermeyi başarmış. Uygulama kategorilerine bakıldığında en büyük kategorilerin oyun ve kitap olduğu, her ikisinin de pastadan yüzde 15’lik bir pay aldığı görülüyor. Araçlar ve üretkenlik uygulamaları yüzde 14, eğlence uygulamaları ise yüzde 13’lük paylara sahip.

İlgili – AllAboutWindowsPhone

İLGİLİ HABERLER