Teknoloji

Windows Phone Tango’nun çıkışı gelecek ay Çin’de gerçekleşebilir

Çin, önemli bir pazar ve üreticiler bu önemli pazardan nasiplenmek için daha fazla gayret gösteriyor. Microsoft da Windows Phone 7’yi Çin’e sokmak için çalışmakta ve geçmişte bu çabayı açığa çıkaran bazı işaretler olmadı değil. Microsoft’un Çince Marketplace mağazasını duyurması ve Nokia Lumia 800’ü China Telecom’un CDMA şebekesi üzerinde çalışırken gösteren fotoğraflar bunlara örnek sayılabilir.

Şimdiyse Windows Phone 7’nin gelecek versiyonu Tango’nun Çin’e yapılacak çıkarmanın önemli bir ayağını oluşturacağı iddia ediliyor. WPDang’in haberine göre Microsoft Çin, Tango güncellemesini mart ayında, Mobil Dünya Kongresi’nin sonrasında bu ülkede yayınlayacak. Bununla birlikte Nokia, HTC, LG ve ZTE gibi üreticilerin bu ülkede Windows Phone cihazlarını çıkarması bekleniyor. WPDang’in haberine göre Tango’nun Çince versiyonunda Twitter, Facebook ve MSN haber portalı gibi çeşitli gömülü servis ve uygulamalar yer almayacak, bunun yerine bölgeye özel sosyal uygulamalara veya haber uygulamalarına yer verilecek.

Windows Phone Tango’nun gelecek ay çıkabilecek olması ihtimali akıllara ister istemez Türkiye’de Windows Phone cihazlarının geniş kapsamlı çıkış ihtimalini de getiriyor. Windows Phone Tango ile daha fazla dil desteğinin geleceğini biliyoruz, bunların içinde Türkçe olacak. Çin’deki çıkışla birlikte Türkiye’de de Windows Phone Tango cihazlarının, Nokia ile birlikte geldiğini görür müyüz? Bunun cevabı için biraz daha beklemek gerekiyor.

İlgili – WPDang

İLGİLİ HABERLER