Teknoloji

Windows Phone Tango güncellemesiyle hedef düşük fiyatlı cihazlar olabilir

Microsoft’un Windows Phone Mango yazılımı üreticilerin yolunu tutmaya başlayınca onun takipçisi olacak Windows Phone Tango ile ilgili sızıntılar da gelmeye başladı. Geçtiğimiz haziran ayında ortaya çıkan bir bilgi Microsoft’un Tango için lisans anlaşmalarını çoktan yaptığı şeklindeydi. Şimdiyse bu güncellemenin düşük fiyatlı cihazları ateşleyebileceği konuşuluyor.

ZDNet’e konuşan kaynaklar Tango güncellemesinin “tamamen Nokia için” geliştirilmiş olabileceğini ve hem Microsoft hem de Nokia’nın sözünü verdiği düşük fiyatlı cihazlarla geleceğini işaret eidyor. Tango için lisans alanlardan birinin de Nokia’nın ilk Windows Phone Mango cihazlarını üreteceği söylenen Compal olduğu belirtiliyor. Öte yandan Tango’nun Asya pazarlarına özel olarak odaklanmak için de çıkarılacağına inanılıyor.

Tango’nun daha önce çıkan ara güncelleme olan Nodo gibi bir nitelik taşıyacağı, Mango ile 2012 yılında çıkması beklenen Windows Phone 8 Apollo arasına yerleşeceği düşünülüyor. Aslında Microsoft’un Windows Phone versiyonları için bulduğu etiketlendirmenin biraz kafa karıştırıcı olduğunu söyleyebiliriz. Windows Phone Mango güncellemesi için konuşacak olursak, işletim sisteminin kendisi Windows Phone 7.1 olarak adlandırılırken, bu işletim sisteminin yüklü olduğu cihazlar 7.5 olarak adlandırılıyor.

İlgili – WinRumors

İLGİLİ HABERLER