Teknoloji

Windows Phone üzerinde Surface Pen desteğinin nasıl işleyeceği ortaya çıktı

windows phoneWindows Phone veya en son adıyla Windows 10 Mobile, artık Microsoft için mazide kalmış bir macera olarak değerlendirilebilir. Şirket artık platformu geliştirmek için çalışmayı bile bırakmış durumda. Ancak Microsoft’un zamanında yaptığı geliştirme çalışmalarının örnekleri hâlâ ortaya çıkmaya devam ediyor. Surface Pen’in Windows telefon üzerinde kullanılması da söz konusu örnekler arasında yer alıyor.

Surface Pen’in Windows 10 Mobile üzerinde çalıştığı, Proto Beta Test sitesinde yayınlanan bir videoyla ortaya çıktı. Videonun başrolünde Surface Pen ile birlikte Lumia 950 XL olduğu düşünülen bir telefon yer alıyor. Söz konusu telefon Microsoft tarafından bir amiral gemisi olarak tasarlanmış, ancak HP Elite x3’ün gölgesinde kalmıştı.

Videoda kullanılan Surface Pen’in Surface Pro 4 için üretilen modellerden biri olduğu belirtildi. 45 saniye uzunluğundaki videoda kalemin hem yazım/çizim ucu hem de silgi tarafı kullanılıyor. Desteğin oldukça ham olması ve basınç hassasiyetinin eksikliği gözden kaçmıyor. Ancak Microsoft’un bir dönem bu konuda ciddi çalışmalar yapmış olması, şirketin olaya ne denli önem verdiğini gösteriyor.

Windows Phone için hâlâ umut var mı?

Microsoft’un bir ara büyük emek, para ve mesai harcadığı Windows Phone platformunun yeniden canlanması pek muhtemel görünmüyor. Redmond merkezli şirketin mobil çalışmalarında odak noktasını uygulama ve servislere kaydırması da yeniden canlanmaya yönelik beklentileri iyiden iyiye azaltıyor.

İLGİLİ HABERLER