Teknoloji

Windows Phone NFC’yi zaten destekliyor, kullanmak cihaz üreticilerine kalmış

Microsoft, Windows Phone 7’de NFC desteğinin bulunduğunu doğruladı, ancak bu desteğin kullanımı konusunda inisiyatifin cihaz üreticilerinde olduğunu dile getirdi. TechRadar’a konuşan Microsoft İngiltere yazılım misyoneri ve ürün yöneticisi Will Coleman bu yönde bir açıklama yaptı ve “Yani, eğer bir OEM bu desteği etkinleştirmek istiyorsa, her anlamda bunu yapabilir.” diye konuştu. Ne var ki, şimdiye kadar herhangi bir Windows Phone cihazının NFC desteği sunduğunu görmedik.

Ancak NFC teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu durum değişebilir. Coleman da herşeyin zamanlamayla ilgili olduğu görüşünde ve yakın zamanda Microsoft’tan NFC ile ilgili ilginç şeylerin gelebileceği konusunda da ipuçları verdi. Microsoft’un birkaç Windows Phone lisansör ortağı NFC teknolojisini test etmeye çoktan başladı.Samsung Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerde NFC tabanlı ödeme sistemlerini destekliyor, ayrıca Nokia da NFC teknolojisi konusunda özellikle cihaz eşleştirme ve içerik paylaşımı etrafında yoğunlaşmış çalışmalar yapıyor.

NFC, yani Yakın Alan İletişimi teknolojisi akıllı telefon, mobil cihaz, kredi kartı veya diğer taşınabilir cihazların birbiriyle veya bu teknolojiyi destekleyen ödeme terminali gibi donanımlarla iletişimini düzenliyor. Cihazların birbirine birkaç santimetre uzaklıkta olacak şekilde yaklaştırılması ya da hafifçe dokundurulmasıyla birlikte iletişim aktif hâle geliyor. İki yönlü veri transferini mümkün kılan bu teknolojiye sahip telefonlar NFC etiketi adı verilen pasif NFC bileşenlerinden de bilgi okuma veya toplama işlemi yapabiliyor. Örneğin herhangi bir mobil uygulamaya ait bir tanıtım afişinde yer alan NFC etiketine cihazınızı yaklaştırarak o uygulamanın indirme bağlantısını telefonunuza kolaylıkla alabilirsiniz.

İlgili – TechRadar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER