Teknoloji

Windows Phone mühendisi arayan Intel bir x86 Windows Phone üretebilir

Intel, Motorola RAZR i gibi Android akıllı telefonlarla mobil işlemci pazarına hızlı bir giriş yapmıştı. Fransa’da Android Jelly Bean 4.1.2 güncellemesi alan Motorola RAZR i’de tek çekirdekli ve 2 GHz Intel Atom işlemci bulunuyor. LinkedIn’de yer alan bir ilan şirketin gözünü şimdi de Windows Phone’a çevirmiş olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. İlan Intel’in aklındakiler hakkında da bilgi veriyor. Başlıkta doğrudan Windows Phone mühendisi aradığı belirtilirken, şirketin PC ve sunucuların ötesine geçerek netbook, el cihazları, tüketici elektroniği cihazları ve daha fazlasına imza atacağı ifade ediliyor.

intel-logo

Ancak Intel’in boşa para harcamayacağı da biliniyor. Şirketin Mobil İletişim Grup Başkanı Hermann Eui Intel’in yol haritasında Windows akıllı telefonları destekleyecek ürünlerin bulunduğunu, x86’yı Windows Phone’a yerleştirip yerleştirmeme kararının tamamen mali olduğunu dile getirdi. İş ilanı Intel’in bu konuda en azından bir adım attığını gösteriyor.

Şu an için Motorola, ZTE ve Lenovo Android akıllı telefonlarının küçük bir kısmında Intel işlemcileri kullanıyor. Bu telefonların temel satış pazarlarıysa Avrupa ve Çin. Intel Atom’un benchmark testlerinde ARM işlemcileri performans ve pil ömrü konusunda geride bırakması Intel teknolojisini kullanan Android akıllı telefon sayısının artışına katkı sağlayıp sağlamayacağı merak ediliyor.

İlgili >> LinkedIn, WMPoweruser

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER