Teknoloji

Windows Phone Marketplace web sürümü Mango ile birlikte gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows Phone 7.1 Mango ile ilgili yenilikleri bu hafta başında düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Açıklanan yenilikler arasında Windows Phone Marketplace’in web tabanlı versiyonu da yer alıyor. Bu sayede WP akıllı telefon sahipleri sunulan uygulama katalogunda gezinerek bu uygulamalardan dilediklerini satın alabilecek ve satın aldıkları uygulamaları doğrudan cihazlarına gönderebilecek.

Windows Phone Marketplace web arayüzünün Windows Phone 7.1 Mango ile birlikte, yani önümüzdeki sonbaharda çıkması bekleniyor. İşlev bakımından market.android.com adresinde sunulan Android Web Market’e oldukça benzeyen bu web mağazası sayesinde yazılımları bulmak ve bunları kendi cihazınızla ya da arkadaşlarınızın Windows Phone cihazıyla paylaşmak daha kolay hâle gelecektir. Microsoft’a göre şu anda Windows Phone Marketplace üzerinde 18 binin üzerinde uygulama yer alıyor ve bu sayının Nokia yazılım geliştiricilerinin kendilerine yönelmesiyle birlikte dramatik şekilde artacağı tahmin ediliyor.

Mango geliştirici araçlarının beta sürümü de toplantıyı izleyen saatlerde yayınlandı. Mango’nun gelişiyle birlikte Windows Phone Marketplace şu anda faaliyet gösterdiği ülke sayısı olan 16’yı 35’e çıkarmış olacak. Bu ülkelerin içinde Türkiye’yi göremiyor olmak ise bizi biraz üzdü. Windows Phone Marketplace’in Brezilya, Şili, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Güney Afrika, İsveç ve Tayvan yer alıyor. Ayrıca Çin, İsrail ve Lüksemburg’dan da uygulama başvuruları kabul edilecek.

İlgili – Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER