Teknoloji

Windows Phone Marketplace uygulama mağazasının büyüklüğü 60 bini geçti

Microsoft’un Windows Phone mobil uygulama mağazası Windows Phone Marketplace sadece birkaç hafta önce 50 bin uygulama barajını aşmıştı. 60 bin uygulama sayısının geçilmesi de çok uzun sürmedi, sadece 25 gün içinde bu gerçekleşti. Sonuç olarak, Windows Phone Market Place içindeki uygulamaların üçte biri sadece son üç ayda mağazaya eklenmiş oldu.

Windows Phone Marketplace’deki bu hızlı büyüme Windows Phone platformunun kendisi için de büyük anlam taşıyor. Mağaza, her ne kadar iOS ve Android ile karşılaştırıldığında büyüklük bakımında arkada gibi görünse de, Windows Phone 7 platformuna erken geçiş yapan kullanıcıların yararlanabileceği yeteri kadar uygulama bir araya toplanmış durumda.

Gelen haberler Windows Phone Marketplace üzerinde yayınlanmış olan son 10 bin uygulama içinde yer alan çeşitli kaliteli uygulamalar kullanıcılardan fazlaca olumlu geri dönüş almış. Üstelik 2012’nin birinci ve ikinci çeyreğinde çıkacak yeni uygulamaların mağazanın en popüler 25 uygulama listesine rahatlıkla gireceği tahmin ediliyor.

Windows Phone Marketplace mağazasının büyüklüğünün 40 binden 50 bine çıkması sadece 40 gün, 50 binden 60 bine çıkmasıysa sadece 25 gün aldı. 70 bini 25 günden daha az bir sürede görecek miyiz, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili – Neowin

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER