Teknoloji

Windows Phone Marketplace Mango uygulamalarını kabul etmeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows Phone Marketplace olarak adlandırılan mobil uygulama mağazası Mango güncellemesi için hazırlanmış uygulamaları kabul etmeye başladı. Geçtiğimiz ay konuşan Microsoft Windows Phone Marketplace Kıdemli Direktörü Todd Brix uygulama kabulüne ağustos ayo sonunda başlayacaklarını belirtmişti.

Brix, App Hub üzerinden, Mango ile sunulan hızlı uygulama geçişi, arkaplanda müzik çalma, çoklu ve çift taraflı canlı döşemeler ve daha iyi arama entegrasyonu gibi Mango yeniliklerini destekleyen uygulamaları kabul etmeye ve sertifikalandırmaya başladıklarını belirtti. Bu, Mango’ya göre optimize edilmiş uygulamaların önümüzdeki günler itibariyle Marketplace’te de boy göstermeye başlayacağı anlamına geliyor. Ancak bu durumun Mango güncellemesinin mevcut cihazlara hemen geleceği anlamına taşımadığına Todd Brix tarafından dikkat çekiliyor. Bu arada şu anda mağazada bulunan 30 bin civarında Windows Phone uygulama ve oyunu Mango cihazlarında çalışabilecek.

Brix, Windows Phone SDK 7.1 aracını da sürüm adayı statüsüne çıkardıklarını, İngilizce ve Japonca olarak sunulan bu aracın yanı sıra Windows Phone Marketplace için “Go Live” lisansını da sunduklarını belirtti. Oyun geliştiricileri de Mango için geliştirdikleri oyunlarını aralarında Brezilya, Şili, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, Japonya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Güney Afrika, Güney Kore, İsveç ve Tayvan’ın da bulunduğu 19 yeni Mango pazarında dağıtılmak üzere başvuruya sunabilecek.

Mango güncellemesinin 500’den fazla yeni özellikle birlikte gelmesi bekleniyor. Güncellemenin 1 Eylülde çıkacağı, Samsung, HTC, Acer, LG ve ZTE’nin de yeni cihazlarını önümüzdeki hafta başlayacak IFA 2011 fuarında tanıtacağı söyleniyor.

İlgili – Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER