Eğlence

Windows Phone Mango SkyDrive üzerinden müzik dinlemeye olanak sağlıyor – Video

Beş yüzden fazla yeni özelliği Windows Phone platformuna getirmesi beklenen Mango güncellemesinin marifetleri arasında Microsoft’un çevrimiçi bulut servisi SkyDrive ile ilgili bazı işlevler de bulunuyor. SkyDrive servisi kullanıcılara fotoğraf, video ve dokümanlarını bulut sunucularında saklayıp kolay bir şekilde erişim ve paylaşım imkânı sunuyor.

Bu hafta başında yazılım geliştiricilerine gönderilen Mango beta sürümü, SkyDrive üzerinde depolanmış şarkıların canlı olarak dinlenebileceğini ortaya çıkardı. SkyDrive canlı müzik akışı Manan Kakkar adlı bir yazılımcı tarafından keşfedildi. Kakkar bu yeni özelliği çekmiş olduğu bir videoyla herkese gösterdi. Bu arada Mango, kullanıcıların Internet Explorer 9’u kullanarak SkyDrive üzerinde depolanmış şarkıları da canlı olarak dinlemelerine olanak sağlıyor.

SkyDrive ekibi konuyla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden bir mesaj gönderdi. İnsanların Mango ve IE9 kullanarak web’den müzik dinleyebildiklerine sevindiklerini belirten SkyDrive ekibi esas odak noktalarının fotoğraf ve dokümanlara kesintisiz erişim sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Google’ın ve Apple’ın bulut tabanlı müzik servislerinin kendini gösterdiği şu ortamda Microsoft’un yarıştan geri kalmasını bekleyemezdik. Her ne kadar, şimdi işin üstü kapalı tutulmaya çalışılıyor gibi görünse de, çok yakında Microsoft’tan bu konuyla ilgili olarak büyük bir açıklama görmemiz de ihtimal dahilinde.

Video: WP7’de SkyDrive üzerinden Canlı Müzik Dinleme

İlgili – WinRumors

İLGİLİ HABERLER