Manşetler

Windows Phone “Mango” güncellemesinin çıkışındaki gecikme Nokia’nın planlarını da bozabilir

Microsoft bir taraftan mevcut kullanıcılara Windows Phone 7 güncellemelerini sunmaya çalışırken bir diğer yandan da bu mobil işletim sistemi platformunun yeni sürümü olan Mango üzerinde çalışıyor. Çoklu görev desteği, kısmı HTML 5 destekli Internet Explorer 9 gibi özelliklerle gelecek olan Mango’nun çıkışının 2011’e yetişmeyeceği söyleniyor.

WindowsITPro’nun haberine göre Mango ancak bu yılın sonu itibariyle son hâlini almış olacak. Microsoft’un yeni sürümü bu yıl bitmeden müşterilere sunma iddiası ise “imkânsıza yakın” olarak değerlendiriliyor. Windows Phone platformunu 7’nin ötesine taşıyacak olan Mango’nun tam adı henüz belirlenmedi. Bazıları Windows Phone 7.5 olarak gelebileceğini söylerken, daha farklı bir isimle de bu platformu görmemiz mümkün. Ayrıca Mango’da jest ve Silverlight desteğinin sunulacağı da tahminler arasında.

Eğer Mango sürümünün çıkışında gecikme yaşanırsa, bunun Nokia üzerinde de önemli etkileri olacağı su götürmez bir gerçek. Finlandiyalı üreticinin Mango sürümü çıkıncaya kadar ilk Windows Phone cihazlarını bekleteceği söyleniyor. Bu durumda herkesin gözü 2011’in ekim ayına çevrilmişti. Ancak son gelişmelere bakıldığında Mango 2012 gelmeden çıkmayacak gibi görünüyor. Bu durumda Nokia’nın ilk Windows Phones cihazlarının çıkışı da yeni yıla sarkabilir.

İlgili – WindowsITPro

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER