Teknoloji

Windows Phone Mağaza 2012’de 75 bin yeni uygulamayla büyüdü

Microsoft 2012 yılında hem masaüstü hem de mobil işletim sistemlerine büyük güncellemeler getirdi. Şirket yıl sonuna geldiğimiz bu günlerde de mobil işletim sistemi platformunun bu yıl nasıl bir gelişim gösterdiğini rakamlarla birlikte paylaştı. Açıklanan tabloya göre, 75 binin üzerinde yeni uygulama ve oyun piyasaya çıktı, böylelike mobil uygulama ekosistemi iki kattan daha fazla oranda büyümüş oldu.

htc-windows-phone-8x-inceleme-00003

Geçtiğimiz ekim ayında düzenlenen Windows Phone 8 etkinliğinde 120 binin üzerinde uygulamanın mağazada yer aldığı söylenmişti. Ancak Microsoft o etkinlik üzerinden geçen iki aylık süre boyunca toplam uygulama sayısında herhangi bir yenileme yapmadı. Bu durumda hatırı sayılır bir değişiklik olmadığı ihtimali akıllara geliyor. Microsoft’un Windows Phone Mağaza platformu şu anda her biri 700 binden fazla uygulama barındıran iTunes App Store ve Google Play Store’un gerisinde bulunuyor.

Windows Phone’un en büyük problemi toplam uygulama sayısında değil, insanların en fazla arayacağı, ihtiyaç duyacağı uygulamaların platformda olmaması. Microsoft da bu sorunun farkında, şirket en popüler 50 uygulamanın 46 adedinin Windows Phone 8 için çıkacağını söylemişti, ancak şirketin bu hedefe ulaşması için hâla bekliyoruz.

Bu arada Microsoft, Windows Phone telefon sahiplerinin cihazlarına ortalama 54 uygulama indirdiğini söyledi. Apple ise geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada iOS kullanıcılarının cihazlarına ortalama 100’den fazla uygulama yüklediklerini kaydetmişti. Basit bir mantık kuracak olursak, ne kadar çok çeşit olursa kullanıcıların indireceği uygulama sayısı da o kadar fazla olur.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER