Manşetler

Microsoft Word Flow klavyeyi çok yakında iOS’e getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Görsel: WindowsCentral

Windows Phone’un en beğenilen özelliklerinden bir tanesi hızlı yazı yazmaya olanak sağlayan klavyesi. iOS’in varsayılan klavyesinden ve Android’deki birçok alternatiften daha doğru ve kolay şekilde yazı yazmayı sağlayan Windows Phone klavyesi şimdiye kadar sadece Windows Phone kullanıcılarına hizmet veriyordu. Ancak Microsoft bunu değiştirmeyi planlıyor, Word Flow klavyeyi iOS’ten başlayarak diğer platformlara sunmayı hazırlanıyor.

Windows Insider test kullanıcılarına gönderilen bir e-posta iletisinde, Microsoft’un Word Flow klavyesini test edecek iPhone kullanıcıları aradığı belirtiliyor. Word Flow’un iOS’e ne zaman geleceği bilinmiyor, ancak Microsoft bu klavyeyi geniş çapta test etmeye hazır gibi görünüyor. Bu da klavyenin önümüzdeki aylarda çıkabileceğini gösteriyor.

Microsoft Word Flow’un Windows Phone versiyonu otomatik düzeltme, tavsiyeler, hareketler ve Swype’ta olduğu gibi parmağı harfler üzerinde sürükleyerek yazı yazma imkanı sunuyor.

Cortana gibi Windows Phone’un Word Flow klavyesi de Microsoft’un mobil işletim sisteminin eşsiz parçalarından bir tanesi ve bu özelliğin de rakip platformlara taşındığını görmek Windows Phone fanlarını biraz hayal kırıklığına uğratacaktır. Ancak birçok kişi için de bu hamle şaşırtıcı olmayacaktır, çünkü şirketin Word Flow ve Cortana gibi ilgi çekici ve kullanışlı özellikleri sadece kendi yazılımıyla sınırlı tutmayıp birden fazla platforma açmaya odaklandığı biliniyor.

İLGİLİ HABERLER