Teknoloji

Windows Phone işletim sistemli akıllı telefon için istekli olan Asus Windows 8 için de Padfone konseptini değerlendiriyor

Asus gelecekte Windows Phone işletim sistemli akıllı telefon üretme konusundaki planlarını ortaya çıkardı. Şirketin mobil iletişim ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Benson Lin, The Wall Street Journal’a verdiği röpörtajda şirketin Windows Phone ile ilgili olduğunu belirtti, ancak olası cihazların piyasaya çıkışına ilişkin bir zaman vermekten kaçındı.

Asus, Padfone konseptini de Windows 8 işletim sistemli cihazlarda kullanmayı düşünüyor. Windows 8’in Padfone konseptiyle uyumlu olduğunu düşündüğünü söyleyen Lin; Windows Phone 8, Windows 8, tablet ve akıllı telefon arasında seçim yapma zorunluluğunun Windows ile çalışan bir Padfone üretimini zorlaştırdığını dile getirdi. Asus’un kendine özgü ürünü Padfone, bağımsız bir akıllı telefon yapısında olsa da, tabletin arkasına yerleştirildiği zaman tüm tabletin akıllı telefon işletim sistemiyle çalışmasını sağlıyor. Microsoft’un Windows Phone ve Windows 8’e yönelik kurallarının sıkı olduğu biliniyor. Şu ana kadar 7 ya da 10 inç’lik bir Windows Phone,  4 ya da 5 inç’lik bir Windows 8 cihaz görülmüş değil. Windows Blue kod adıyla anılan bir güncelleme sayesinde bu durumun ortadan kalkacağı ve de iki işletim sistemi arasındaki birlikte çalışabilirlik oranının yükseleceği belirtiliyor. Windows Blue’nun 2013’ün ortasında yayınlanması bekleniyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER