Teknoloji

Windows Phone cihazları üzerinden Google Haritalar web sitesine doğrudan erişim yeniden açıldı

Google, özellikle ABD’de yaşayan Windows Phone kullanıcılarının Google Haritalar servisine erişimini zorlaştırmıştı. Geçtiğimiz haftasonuna girilirken çıkan haberler kullanıcıların Internet Explorer mobil internet tarayıcısı üzerinden “maps.google.com” adresine girmeye çalıştıklarında otomatik olarak Google mobil ana sayfasına yönlendirildiği şeklindeydi. Biz de yaptığımız testlerde aynı durumla karşılaşmış, ancak yönlendirilen Google mobil Türkiye sayfasında “haritalar” anahtar kelimesiyle arama yaptığımızda, çıkan ilk sonuç üzerinden Google Haritalar’ın Türkçe sürümüne erişmiştik.

Google konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmış ve Internet Explorer’ın Windows Phone’un önceki sürümlerinde düzgün bir harita deneyimi sunmadığını dile getirmişti, bu nedenle şirket servisi telefonun mobil internet tarayıcısı üzerinden kullandırtmamayı tercih etmişti. Neyse ki, çıkan gürültünün ardından Google bu kararından döneceğinin işaretlerini vermişti. Nihayet beklenen gerçekleşti, Windows Phone kullanıcıları Google Haritalar servisine IE10 mobil internet tarayıcısı üzerinden yeniden erişebilir. Windows Phone cihazıyla gerçekleştirdiğimiz testle durumu kontrol ettik, her şey düzgün çalışıyor.

Google ile Microsoft’un arası bu sıralar bir hayli limoni. Microsoft’un Google’ın Amerikan Federal Ticaret Komisyonuyla anlaşmasını eleştirmesi, Google’ın kişisel Gmail hesapları için Exchange ActiveSync protokol desteğini ocak sonunda durduracak olması ve bir de bu konu… Bakalım, sırada ne var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER