Teknoloji

Windows Phone cihazında Android’li çift açılış konusunda önemli adım

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir Windows Phone 7 cihazının Android veya diğer platformlarla da çalışabilir hâle getirilmesine çok fazla yol kalmadı. Bunun için uğraşan gayretli yazılımcılar Samsung’un ABD’de satılan Windows Phone cihazı Focus’a resmi olmayan bir açılış yükleyicisini eklemeyi başardı. Cotulla adını verebileceğimiz bu korsan girişimde MAGLDR adlı açılış yükleyicisi Focus’un açılış yükleyicisinden sonra çalışacak şekilde yüklendi. Hedeflenen ise kullanıcının resmi veya gayri resmi ROM’dan herhangi birini seçebilmesi.

Samsung’un bu birinci nesil cihaz için desteği bırakmasının ardından korsan camiası da bu cihaza Windows Phone’un daha yeni sürümlerini eklemek için çalışmaya başlamıştı. Bununla birlikte ilgi aralarında Android’in de bulunduğu diğer platformlara da çevrilmişti. Samsung Focus’un durumu aslında HTC HD2‘nin durumuna benziyor. HTC’nin bir zamanların popüler Windows Mobile 6.5 cihazının Windows Phone 7 ile birlikte çalıştırılma girişimlerinin yanı sıra Android’in yüklenmiş olduğu bazı hâllerini de görmüştük. Ayrıca bu cihaz için ikili yükleme işlevi de çalışır hâle getirilmişti. Ne var ki, mevcut Windows Phone donanımında iki farklı işletim sistemiyle çalışma desteği çok verimli görünmüyor.

Cotulla’nın ilk sürümü sadece Focus için çalışıyor. Ancak Samsung Omnia 7 gibi cihazların da gelecek sürümlerle birlikte desteklenir hâle gelmesi bekleniyor. Bu çalışmanın Nokia’nın yeni Lumia 800‘ü gibi Windows Phone cihazlarına gelip gelmeyeceği ise şu noktada belli değil. Doğrusunu söylemek gerekirse Lumia 800 gibi bir donanımda hem Windows Phone hem de Android’i çalıştırmak herkesin hoşuna giderdi.

İlgili – WPCentral
İlgili – Twitter (Steve Troughton-Smith)

İLGİLİ HABERLER