Teknoloji

Windows Phone App Studio ile Windows Phone 8 için mobil uygulama geliştirmek kolaylaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows Phone mobil uygulama ekosistemi rakip platformlar iOS ve Android’inkiler kadar zengin değil. Ancak Redmond şirketi zenginlik katmak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Son olarak kullanıma sunulan Windows Phone App Studio bunun en büyük göstergeleri arasında bulunuyor.

windows-phone-app-studio-070813

Beta versiyonu yayınlanan Windows Phone App Studio sayesinde yazılımcılara web tabanlı bir geliştirme ortamı sunuluyor. Bu ortam zengin şablon kütüphanesinden uygun bir tasarımın seçilmesini, bunun üzerinde çeşitli özelleştirmeler yapılıp yazı, web içeriği veya görsel eklenerek mobil uygulama elde edilmeisni mümkün kılıyor.

Ayrıca Microsoft herhangi bir geliştiricinin tek bir telefonu en fazla iki farklı uygulama için kullanmak amacıyla kayıt yapmasına da izin veriyor. Ayrıca yazılımını bu araçla geliştirip mağazaya koymak isteyenler için de 19 dolarlık Geliştirici Merkezi “Yaz Tatili” indirimi yapıyor. Öte yandan programlama konusunda sıkıntı yaşayanlar için problemlerine çözüm bulmayı amaçlayan “Click To Chat” destek programı da kullanıma sunuluyor.

İlgili >> Windows Phone Geliştirici Blogu, Windows Phone App Studio

İLGİLİ HABERLER