Teknoloji

Windows Phone 8’de “Wi-Fi bağlantısını sürekli açık tutma özelliği” HTC 8S üzerinde görüntülendi

Windows Phone 8 telefonlarında dikkatimizi çeken noktalarından bir tanesi cihaz uyuduğunda Wi-Fi bağlantısının da bir süre sonra kesilmesiydi. Bu, büyük boyutlu bir dosya indirme esnasında cihazın uyku moduna geçmesi hâlinde söz konusu indirme işleminin kesilmesine ayrıca Wi-Fi üzerinde eş zamanlama işlemlerinin aksamasına neden oluyordu. Aslında bu durum yeni değildi, Windows Phone 7 kullanıcıları da iki yıldır bu sorundan şikayet ediyordu. Microsoft’un bu sorunu bir güncellemeyle çözeceği geçtiğimiz günlerde belli olmuştu.

htc-windows-phone-8x-inceleme-00013

WPCentral sitesinin verdiği habere göre Windows Phone 8’in en son sürümlerinde “Wi-Fi’yi ekran uyuduğunda da açık tut” şeklinde bir seçenek bulunuyor, böylelikle cihazın kullanılmadığı durumlarda hücresel veri bağlantısının kullanılmaması, tüm bağlantının Wi-Fi üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanmış oluyor.

Bu seçenek 8.0.10211.204 numaralı bir Windows Phone 8 sürümüyle çalışan HTC 8S üzerinde görüntülendi. Microsoft şu sıralar mevcut Windows Phone 8 kullanıcılarına ocak ayından itibaren dağıtılmaya başlanacak bir güncelleme üzerinden yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu güncelleme söz konusu Wi-Fi düzeltmesini de barındıracak ve Apollo+ kod adıyla anılan güncelleme planlarının bir parçası olacak.

İlgili >> WPCentral

[Görsel – WPCentral]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER