Teknoloji

Windows Phone 8 şirketler için cihaz şifreleme, uzaktan yönetim ve özelleştirilmiş Hub sayfaları sunacak

Windows Phone 8 sadece özel yaşamda değil, iş hayatında da kullanıma olanak sağlayacak çeşitli yeniliklerle birlikte geliyor. Microsoft böylelikle şirketlerin ve BT departmanlarını ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamayı hedefliyor. Windows Phone 8 bu noktada Windows 8 ile aynı kökleri paylaşmanın avantajlarını da görüyor. Windows Phone 8 ile birlikte gelecek kurumsal kullanım dostu işlevler aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Cihaz şifreleme: Dokümanlardan şifrelere kadar her şeyin güven altında tutulması amacıyla Windows Phone 8’de dahili şifreleme teknolojisi bulunacak, bu sayede cihazın işletim sistemi ve veri dosyaları da dahil olmak üzere tamamı şifrelenecek.

Daha iyi güvenlik: Windows Phone 8 Birleşik Uzatılabilir Bellenim Arayüzü (UEFI) güvenli başlatma protokolünü ve iyileştirilmiş uygulama filtreleme ve ayıklama süreçlerini destekliyor. Bu sayede telefon zararlı yazılımlara karşı birden fazla güvenlik katmanıyla korunuyor.

Uzaktan yönetim: Windows Phone 8 ile birlikte BT departmanları telefonları ve üzerindeki uygulamaları uzaktan kontrol edebilecek, tıpkı Windows PC’leri kontrol için kullandıkları araçlar gibi.

Şirket Hub ve uygulamaları: Şirketler kendi çalışanlarına dağıttıkları telefonlar için şirkete özel Hub sayfalarını telefonlara yükleyebilecek. Böylelikle şirket ile ilgili önemli bilgiler veya özelleştirilmiş şirket uygulamalarına bu Hub sayfaları üzerinden ulaşılabilecek.

İlgili >> Windows Team Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER