Teknoloji

Windows Phone 8 kullanıcılarından yeniden başlama ve pil şikayetleri gelmeye başladı

Windows Phone 8 cihazları bu ayın başı itibariyle piyasaya çıkmaya başladı. Türkiye’de HTC Windows Phone 8X’in satışa çıktığını gördük, Nokia Lumia 920 de bu hafta itibariyle kullanıcılara ulaşmaya başlayacak. Bu iki telefona sahip olan yurt dışındakiler çeşitli ortamlarda onlarla ilgili olarak yaşadıkları sorunları dile getirmeye başladı. Örneğin WPCentral sitesinde yer alan bir yazıya gelen cevaplar içerisinde HTC 8X kullanıcılarının cihazın kullanım sırasında kendi kendine yeniden başladığına yönelik şikayetler bulunuyor. Microsoft’un destek forumlarında da konuyla ilgili olarak hatırı sayılır mesajlar yer alıyor.

htc-windows-phone-8x-inceleme-00013

Bu arada Nokia Lumia 920 için de benzer şekilde rastgele yeniden başlatmalar ve donmalar rapor ediliyor, bazıları da pilde çalışma ömrünün kısalığından yakınıyor. Nokia’nın destek forumlarında hatırı sayılır miktarda kişi bu konuyla ilgili sorunları dile getiriyor. Görünüşe göre bazıları pil ömrünün artacağı umuduyla cihazlarını sıfırlamayı bile göze almış. Ancak bu durum bazılarının cihazlarının Nokia logolu başlatma ekranında takılı kalmasınaa neden olmuş. Bu arada The Verge sitesi Yaklaştır + Gönder, diğer bir deyişle NFC özelliğinin kapatılmasının pil ömrünü artıracağını iddia ediyor.

Geçen hafta incelemesini yayınladığımız ve dolayısıyla test etme fırsatını bulduğumuz HTC 8X’te söylendiği gibi kendi kendine yeniden başlatma gibi bir sorunla karşılaşmadık. Pil ömrünün sabahtan akşama yetecek kadar olduğunu biz de gözlemledik, The Verge sitesinin tavsiyesini uygulayıp ona göre yorum yapmakta fayda var. Nokia Lumia 920 de şu anda elimizde bulunuyor. Onda ise ne kendi kendine yeniden başlatma gibi bir sorun gözlemledik, ne de bataryanın hızlı bir şekilde boşaldığına tanık olduk. Yine de testlerimizi sürdürmeye ve izlenimlerimizi aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili >> Microsoft Destek Forumları, WPCentral Forumları, Nokia Destek Forumları, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER