Manşetler

Windows Phone 8 ile Türkçe dil desteği de gelecek, güncellemeler kablosuz olarak yapılabilecek

windows-phone-8-8

Microsoft’un Windows Phone’u Türkiye’ye gelme konusunda çok büyük bir atılım yapamadı. Ancak şimdiye kadar Windows Phone Marketplace’in Türkiye’de de açılmasının aralarında bulunduğu çeşitli adımlar gördük. Yeni tanıtılan Windows Phone 8 ile birlikte artık işler iyice ileri boyuta taşınacaktır diye tahmin ediyoruz. Çünkü Windows Phone 8 ile birlikte Türkçe dil desteği de gelecek ve böylelikle Windows Phone 8 toplam 50 dili destekler hâle gelecek, coğrafi yaygınlığı da mevcudun iki katına çıkacak.

Microsoft’un Windows Phone 8 ile ilgili yenilikleri paylaştığı blog yazısında yeni dil seçenekleriyle ilgili bölümde “Telefonum ne zaman Arapça, Farsça veya Türkçe dil desteğini alacak?” gibi soruların tavsiye kutusuna sürekli düştüğünden, yani kullanıcıların bu yönde yoğun bir ilgisi olduğundan bahsediliyor. Buradan Windows Phone 8 ile birlikte nihayet Türkçe dil desteğinin geleceğini de çıkarabiliriz. Bu arada uygulama mağazası Marketplace’in genişleme alanı da Windows Phone 8 ile birlikte 180 ülkeye çıkarılacak.

Microsoft, mevcut cihazların Windows Phone 8’e güncellenmesiyle ilgili de bazı açıklamalar yaptı. Birçok iş ortağıyla yakın bir şekilde çalışıldığını ve en son yazılımın mümkün olduğu kadar hızlı ve kolay şekilde cihazlara ulaştırılmaya çalışacağını kaydetti. Bu arada Windows Phone 8 güncellemeleri kablosuz bağlantı üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıca yeni cihazlar için en az 18 aylık bir güncelleme garantisi sunulacak. Ayrıca özel bir program başlatacak olan Microsoft güncelleme konusunda hevesli olanlara genel erişimden önce güncellemeye ulaşma hakkı tanıyacak. Böylelikle fanatikler ve destekleyicilere de jest yapılmış olacak.

İlgili >> Windows Team Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER