Teknoloji

Windows Phone 8 için Yandex.Haritalar Türkçe dil seçeneğiyle yayınlandı

Türkiye’de arama motoru pazarında Google’dan pay kapmaya çalışan Yandex’in rekabeti taşıdığı başka bir alan da harita servisi. Arama motoruyla aynı zamanda harita servisini de Türkiye’ye taşıyan Yandex sunduğu trafik bilgisi ve panorama görüntüleriyle Google’ın harita servisinin Türkiye’deki en büyük eksikliklerini karşılamış ve bu şekilde kullanıcıların ilgisini çekmişti. Türkiye’deki Windows Phone 8 telefonlarının varsayılan arama motoru olan Yandex şimdi de Yandex.Haritalar uygulamasını bu platforma getirdi.

yandex-haritalar-wp8-00004

Yandex.Haritalar’ın Windows Phone 7 uyumlu versiyonunda İngilizce ve Rusça desteği sunulurken Windows Phone 8 ile birlikte gelen Türkçe desteği ve Türkiye’de de Windows Phone 8 cihazlarının çıkmasına bağlı olarak uygulama da Türkçe dil desteği kazandı. Android ve iOS’teki versiyonlara göre biraz daha sade görünüme sahip olan uygulama yol tariflerini de sunuyor. Harita görünümünün yanı sıra uydu görünümü de sunan uygulamada harita ölçeğini değiştirmek de mümkün. Gece modu da harita arka planının beyaz yerine siyah renkle görüntülenmesini sağlıyor. Trafik bilgileri de Yandex.Haritalar WP8 uygulamasında yer alıyor. Ancak panorama özelliğine rastlamadık.  Belki ilerleyen sürümlerde bu işlev de uygulamaya kazandırılır.

Nokia’nın Lumia akıllı telefonlarında Yandex.Haritalar’ın karşısında Nokia Haritalar gibi güçlü bir rakip var. Ancak HTC ve diğer üreticilerin Windows Phone 8 cihazlarında Yandex.Haritalar tercih edilen bir harita alternatifi olabilir. Windows Phone 8 kullanıcıları aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edip uygulamayı indirebilirler.

Galeri: Yandex.Haritalar Windows Phone 8
[nggallery id=1127]

İlgili >> Windows Phone Mağaza

İLGİLİ HABERLER