Manşetler

Windows Phone 8 için ilk güncelleme paketi Apollo Plus 2013’ün ilk çeyreğinde çıkacak

Türkçe dil desteği de barındıran ve bu sayede nihayet Windows telefonların Türkiye piyasasına girişi önündeki engelleri kaldıran Windows Phone 8’in ilk sürümünün beklenen tüm özellikleri getirmediği görülüyor. Ancak Microsoft bu memnuniyetsizliği kısa sürede gidermenin planlarını yapıyor. Apollo Plus olarak anılan bir güncelleme 2013’ün ilk çeyreği içerisinde çıkacak.

nokia-lumia-920-inceleme-00018

Football4PDA rumuzlu bir Twitter kullanıcısı söz konusu detayı hesabı üzerinden paylaştı. The Verge de bunun üzerine yaptığı eklemede bu güncellemeyle birlikte Windows Phone 8’e VPN desteğinin de geleceğini belirtti. Bu arada cihazların Wi-Fi şebekesine sürekli bağlı kalmasını sağlayacak yama da tanımlaması yapılmamış diğer yamalar ve ses düzeltmeleriyle birlikte Apollo Plus güncellemesi dahilinde sunulacak. Güncelleme zamanı yaklaştıkça Apollo Plus ile birlikte sunulacak daha fazla yenilik hakkında bilgi almak mümkün olabilir.

The Verge sitesinin kaynaklarına göre bu güncelleme kablosuz bağlantı üzerinden sunulacak ilk Windows Phone 8 güncellemesi olacak ve şubat ayında, MWC 2013 zamanında duyurusu gerçekleştirilecek. Duyurunun üzerinden fazla zaman geçmeden de yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Görünüşe göre, Apollo Plus ile birlikte Windows Phone 8’in çıkışı sırasında bitirilmemiş, arkada bırakılmış işler sonlandırılarak platforma eklenecek. Eğer Microsoft gerçekten Mobil Dünya Kongresi’ne kadar bekleyecekse, Apollo Plus içinde bugün aktardıklarımızdan daha fazla yeniliği eklemesi de kuvvetle muhtemel. Gelişmeleri elimize geldikçe aktarmaya devam edeceğiz. Bu sırada Türkiye’de piyasaya çıkan iki yeni Windows telefonu HTC Windows Phone 8X ve Nokia Lumia 920 incelemelerimize göz atabilirsiniz.

İlgili >> Twitter (@Football4PDA), The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER