Manşetler

Windows Phone 8 güncellemesiyle FM radyo desteği geri gelecek

Microsoft yeni bir Windows Phone 8 güncellemesinin hazırlıklarını yapıyor. The Verge sitesinin Microsoft’un planlarından haberdar kaynaklara dayanarak aktardığı habere göre yazılım üreticisi son güncellemeyle birlikte FM radyo donanımının kullanılmasını mümkün kılacak. Böylelikle Windows Phone 8 ile birlikte kaldırılmış bir destek geri getirilmiş olacak.

nokia-lumia-920-inceleme-00018

Windows Phone 7 FM radyo donanımını destekliyordu, ancak Windows Phone 8 ile birlikte Microsoft bu desteği rafa kaldırmıştı. Gelmesi beklenen güncellemeyle birlikte Windows Phone 8 telefonlarında FM radyo donanımı tekrar kullanılabilir olacak. Donanım desteği Windows Phone 8 için GDR2’nin  (Genel Dağıtım Sürümü 2) bir parçası olacak. Nokia’nın Lumia 920 ve Lumia 820 akıllı telefonları FM radyo desteği sunacak, ayrıca diğer uyumlu cihazlarda da bu destek bulunacak.

Nokia’nın da GDR2’ye kendi bellenim iyileştirmelerini eklemesi bekleniyor. Nokia’nın planlarından haberdar kaynakların The Verge sitesine fısıldadıklarına göre şirket yeni bir ekran etkinleştirme hareketini kullanıma sunacak. Böylelikle Lumia 920 ve Lumia 820 sahipleri ekrana iki kez tıklatarak cihazı bekleme modundan çıkarabilecek. Bunun dışında Nokia’nın sessiz moda hızlı geçiş, cihaz ekranı için renk profil ayarları gibi bazı değişiklikleri de Windows telefonlarına getirmesi bekleniyor. Güncellemenin önümüzdeki aylarda gelmesi bekleniyor.

İlgili >>The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER