Manşetler

Windows Phone 8.1 ile 10 inç tabletler destek kapsamına alınabilir

Windows Phone 8 için çok yakında yeni bir güncellemenin çıkması bekleniyor. Ancak Microsoft Windows 8.1 güncellemesiyle birlikte masaüstü ve tablet tarafında sunduğu atılımlarla benzer kapsamda ilerlemeleri Windows Phone 8.1 ile birlikte sunmaya hazırlanıyor.

nokia-lumia-1020-on-inceleme00002

Sızan son haberler Microsoft’un Windows Phone 8.1 ile birlikte 7 ila 10 inç arasında büyüklükte ekran taşıyan tabletleri de destekleyeceğini gösteriyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde çıkması beklenen Windows Phone 8 güncellemesiyle birlikte 5 ila 6 inç arası ekrana sahip cihazların destek kapsamına alınması planlanıyor. Windows Phone 8.1 ile birlikte tablet seviyesine çıkılacak olması mobil işletim sisteminin Windows RT ve Windows 8 tabletlerin alanına gireceğini gösteriyor.

WinSuperSite sitesinin belirttiğine göre, Microsoft hem Windows RT hem de Windows Phone’da çalışacak uygulamaları hayata geçirmeyi planlıyor. Böyle bir durumda zaten iki platform birbirine epey yakınsamış olacaktır. Başlangıçta farklı büyüklükteki cihazlar nedeniyle seçim geliştiricilere bırakılacak, ancak en sonunda bu durum bir gereksinim hâline dönüşecek.

Kullanıcıları heyecanlandırabilecek bir başka yenilik de Windows Phone’dan geri butonunun kaldırılması olabilir. Çoğu kullanıcı geri tuşunu kullanmadığını, bunun yerine yeni bir uygulama açmak için Başlat butonuna basarak ana ekrana geri döndüğünü söylüyor. Ayrıca Windows Phone 8.1 ile birlikte çoklu görev, bildirimler gibi alanlarda da iyileştirmelerin yapılması bekleniyor.

Windows Phone 8.1 ile ilgili çalışmalar henüz olgunlaşmamışa benziyor. Ancak Microsoft mobil ve masaüstü platformların yakınsaması konusundan vazgeçmeyeceğe benziyor. Windows Phone 8.1’in gelişinden önce GDR3 olarak adlandırılan yeni bir Windows Phone 8 güncellemesi bekleniyor. Bu güncelleme 22 Ekimde düzenlenecek Nokia etkinliğinde kendisini gösterecektir.

İlgili >> WinSuperSite

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER