Teknoloji

Windows Phone 8.1 için Dosya Yöneticisi uygulama yolda

Microsoft Windows Phone işletim sistemi için duyurduğu son güncellemeyle birlikte Cortana adlı sesli asistanı ve bildirim merkezini kullanıcılara sunuyor. Görünüşe göre, bu işletim sistemi güncellemesi uzun zamandır arzu edilen özelliklerden bir tanesini, Dosya Yöneticisini de beraberinde getiriyor.

windows-phone-8-1-dosya-yoneticisi-050514-1

Popüler Reddit sitesinin, konuklara her türlü soruyu sorma hakkı veren “Ask me Anything”, yani “Bana Her Şeyi Sor” oturumuna katılan Microsoft’un Windows Phone Program Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yöneticisi Joe Belfiore, Windows Phone ekibinin Windows Phone 8.1 için Dosya Yöneticisine yönelik geliştirme ve test çalışmalarını hemen hemen bitirdiğinin müjdesini verdi. Uygulama sayesinde kullanıcılar dosyalarında gezinme, onları düzenleme ve kolaylıkla bulma şansını elde edecek. Tabii ki, Windows Phone 8.1 yüklü bir Windows telefonundan.

Belfiore, önemli sayılan bu gelişmeyi ilk önce Reddit AMA katılımcılarıyla paylaşmak için Twitter üzerinden tweetlemediğinin altını önemle çizdi.

Bu arada Belfiore, uygulamanın Windows Phone Mağaza’da yayına hazır olduğunu kanıtlayan birkaç ekran görüntüsü de paylaştı. Söylediğine göre, geliştirici ekip uygulamayı mayıs sonunda bitirmeyi planlıyor. Bu da Microsoft’un mobil işletim sisteminin çok yakında dosya yönetimi ve belirli dosyaların yönetimi bakımından çok daha kullanışlı bir hâl alacağını gösteriyor.

Ayrıca Android ve iOS’in de bir adım önüne geçilmiş olacak, çünkü her iki platformun sahipleri de birinci elden dosya yönetici uygulamaları sunmuyor. Tabii ki, Android tarafında kolay kullanımlı ve zengin özellikli üçüncü taraf uygulamalar var. Benzer şekilde iOS’te de çeşitli üçüncü tarad dosya yöneticisi uygulamalarının bulunmasına rağmen, bunlar Apple’ın koyduğu sınırlar nedeniyle fazla verimlilik sağlamıyor.

İlgili >> Reddit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER